Η EA ακυρώνει ένα πολύ γνωστό racing franchise της

Τίτλοι τέλους για τη σειρά της Codemasters
08 Νοεμβρίου 2022 20:57
Η EA ακυρώνει ένα πολύ γνωστό racing franchise της

Η πολύ γνωστή σειρά racing παιχνιδιών Project CARS, η οποία πρόσφατα είχε περάσει στα χέρια της EA, αποτελεί πλέον παρελθόν. Συγκεκριμένα, η Electronic Arts ανακοίνωσε πως το Project CARS 4 που ήταν εδώ και κάποιο καιρό υπό ανάπτυξη ακυρώθηκε, ενώ η εταιρία δε σκοπεύει να επενδύσει περεταίρω στη σειρά στο μέλλον.

Για την ώρα δε γνωρίζουμε τι ακριβώς θα συμβεί με τη Slightly Mad Studios, η οποία είχε κυκλοφορήσει το 2015 το πρώτο παιχνίδι, χάρη στη βοήθεια των gamers που τη στήριξαν οικονομικά μέσα από ειδική crowdfunding καμπάνια. Το μόνο που ξεκαθάρισε η EA είναι πως όσοι δούλευαν στο Project CARS 4 θα μεταφερθούν σε άλλα projects της εταιρίας, χωρίς να είναι βέβαιο αν το στούντιο θα κλείσει ή όχι.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο GamesIndustry.biz, ένας αντιπρόσωπος της EA δήλωσε:

Σήμερα ανακοινώσαμε εσωτερικά μια ενημέρωση για το racing lineup μας. Μετά από αξιολόγηση του επόμενου Project CARS τίτλου και των μακροπρόθεσμων δυνατοτήτων ανάπτυξής του, αποφασίσαμε να σταματήσουμε την περαιτέρω ανάπτυξη και επένδυση στο franchise.

Αποφάσεις όπως αυτές είναι πολύ δύσκολες, αλλά μας επιτρέπουν να δώσουμε προτεραιότητα σε τομείς που πιστεύουμε ότι έχουμε περισσότερες πιθανότητες να δημιουργήσουμε εμπειρίες που θα αγαπήσουν οι fans. Επικεντρωνόμαστε στα δυνατά μας σημεία στα racing παιχνίδια, ιδιαίτερα στα licensed IPs και στις open world εμπειρίες, και επεκτείνουμε τα franchise μας ώστε να είναι πιο κοινωνικά με μακροπρόθεσμα live services που θα δημιουργήσουν παγκόσμιες κοινότητες. Τα παιχνίδια βρίσκονται στο επίκεντρο της αθλητικής και αγωνιστικής ψυχαγωγίας, και με τις μεταβαλλόμενες προσδοκίες των fans, αναγνωρίζουμε την ανάγκη να τα εξελίξουμε πέρα από το από το gameplay, παρέχοντας εμπειρίες για να παρακολουθούν οι fans, να δημιουργούν και να συνδέονται με τους φίλους τους.

Συνεργαζόμαστε με όλους όσους επηρεάζονται από αυτή την απόφαση για να τους βρούμε κατάλληλους ρόλους σε άλλες ομάδες της EA Sports και των racing στούντιό μας, καθώς και σε άλλα τμήματα της EA. Προτεραιότητά μας τώρα είναι να παρέχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υποστήριξη στους ανθρώπους μας κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης.

Για την ιστορία, η ΕΑ εξαγόρασε την Codemasters έναντι 1.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Φεβρουάριο του 2021. Αρχικά η Take-Two σχεδίαζε την εξαγορά της, ωστόσο η EA ήρθε την τελευταία στιγμή με μεγαλύτερη προσφορά. Με την εξαγορά αυτή πέρασαν στα χέρια της αμερικανικής εταιρίας και άλλα πασίγνωστα franchises, όπως τα F1 και DIRT.

Το τελευταίο παιχνίδι της σειράς, το Project CARS 3, κυκλοφόρησε το 2020 και σε αντίθεση με το δεύτερο κεφάλαιο που είχαν αγκαλιάσει παίκτες και κριτικοί, έλαβε μικτές αντιδράσεις.