Cliff Bleszniski: Δεν θα δούλευα ποτέ για την Nintendo

Οι δηλώσεις του μετά την απόλυση του Chris Pranger
15 Αυγούστου 2015 15:54
Cliff Bleszniski: Δεν θα δούλευα ποτέ για την Nintendo

Πολλές είναι οι δηλώσεις που έγιναν πρόσφατα από αρκετά μεγάλα ονόματα της gaming βιομηχανίας όπως θα είδατε πρόσφατα από την ειδησεογραφία του Unboxholics.com. Στη λίστα αυτή έρχεται να προστεθεί ο Cliff Bleszinski, δημιουργός του Gears of War franchise, μετά από την απόλυση του Chris Pranger, ενός υπαλλήλου της Nintendo που εργαζόταν στο Localisation τμήμα της ιαπωνικής εταιρίας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο Chris Pranger έκανε μία δημόσια εμφάνιση πριν λίγες ημέρες στο Part Time Gamers podcast όπου εκεί σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν οι φανατικοί της εταιρίας, όταν αυτή αποφασίζει να μην μεταφράσει συγκεκριμένα παιχνίδια στις γλώσσες που εκείνοι επιθυμούν. Συγκεκριμένα, ο Pranger δήλωσε τα παρακάτω:

"Απλά λένε το κλασσικό: Γιατί μισείτε τα χρήματα; Γιατί μισείς τα χρήματα, Nintendo; Και η αντίδραση μας πάει κάπως έτσι: Για ποιο πράγμα μιλάτε; Προσπαθούμε να βγάλουμε χρήματα...

Μιλάνε για αυτό σαν να μας λένε: Κοιτάξτε πόσοι άνθρωποι το θέλουν αυτό. Δεν θέλετε χρήματα; Και η αντίδραση μας ξανά είναι η εξής: Φυσικά και θέλουμε χρήματα, για αυτό γνωρίζουμε πως είναι μία κολοσσιαία σπατάλη αν προσπαθήσουμε να μεταφράσουμε αυτό το τίτλο για τη συγκεκριμένη αγορά, γιατί πρέπει να κοιτάξετε γύρω σας και να δείτε πως δεν είστε ένα αρκετά μεγάλο γκρουπ ανθρώπων!"

Ο Chris Pranger συνέχισε και σχολίασε την κατάσταση με το Xenoblade Chronicles όπου η Nintendo Ευρώπης αποφάσισε να πάρει το ρίσκο και να μεταφράσει τον τίτλο για την αγορά της Βόρειας Αμερικής μετά από μία καμπάνια των fans σχετικά με αυτό.

"Κοιτάς τίτλους όπως το Xenoblade Chronicles και βλέπεις πως ο κόσμος λατρεύει το παιχνίδι. Αυτό το είδος παιχνιδιού όμως δεν είναι το είδος που θα καταφέρει να δικαιολογήσει ένα τόσο μεγάλο έξοδο όπως η μετάφραση του. Οπότε με κάποιο τρόπο καταφέραμε να το κυκλοφορήσουμε στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών που αποφασίσαμε να το μεταφράσουμε. Κάποιος θα πρέπει να "φάει" τα κόστη κάπου, διότι αυτό το παιχνίδι είναι σίγουρο πως δεν θα καταφέρει να πουλήσει αρκετά ώστε να δικαιολογήσει πόσο μεγάλο είναι το παιχνίδι. Εκατοντάδες ώρες voice acting. Υπάρχουν πολλά λεφτά που πέφτουν εκεί. Και οι περισσότεροι μας λένε: "Γιατί μισείτε τα λεφτά;". Δεν τα μισούμε. Για αυτό ακριβώς το λόγο δεν μπορείς να φτιάξεις τα πάντα. Στους περισσότερους ανθρώπους δεν αρέσει να μαθαίνουν πως το κοινό που τους ακολουθεί δεν είναι αρκετά μεγάλο για να δικαιολογήσει τα κόστη των πραγμάτων που θέλουν να γίνουν."

Ο δημοφιλής δημιουργός εξέφρασε την δυσαρέσκεια του σχετικά με την απόλυση του Pranger μέσα από το Twitter, λέγοντας πως είναι αρκετά λυπηρό να μην θέλει να δουλέψει ποτέ για την εταιρία την οποία λάτρευε και μεγάλωσε με τα παιχνίδια της. Δείτε τα σχόλια του παρακάτω.

Tags: