Guillermo Del Toro: Είμαι η κατάρα των video games

Ίσως να μην ασχοληθεί ποτέ ξανά με τα βιντεοπαιχνίδια
14 Αυγούστου 2015 17:14
Guillermo Del Toro: Είμαι η κατάρα των video games

Μπορεί ο Guillermo Del Toro να έχει δηλώσει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα στο να συνεργαστεί ξανά με τον Hideo Kojima αλλά φαίνεται πως η ακύρωση του Silent Hills είχε ένα μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο στις φιλοδοξίες που είχε για την πορεία που θα μπορούσε να έχει στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών. Συγκεκριμένα, ο Guillermo Del Toro δήλωσε τα παρακάτω:

"Αποδείχθηκε ότι είμαι η κατάρα των video games. Μπήκα στη THQ και η THQ χρεοκόπησε. Συνεργάστηκα με τον Kojima και ο Kojima ανακοίνωσε λίγο καιρό μετά πως αποχωρεί από την Konami. Αποφάσισα πως για να μην καταστρέψω τη ζωή κάποιου άλλου, δεν θα ασχοληθώ ξανά με τα βιντεοπαιχνίδια. Αλλιώς, θα συνεργαστώ με κάποιον και θα φοβάμαι μήπως γίνει έκρηξη στο σπίτι του και καταστραφεί ή κάτι τέτοιο. Έμαθα πολλά από τον Kojima-San και από την εμπειρία μου στη THQ. Άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο βλέπω ένα αφήγημα. Η δουλειά μου στην THQ είχε διάρκεια δύο χρόνων και κάναμε ένα σωρό πράγματα. Έμαθα κάποια κόλπα που ήθελα και μετά ήμουν δίπλα στο πλευρό του Kojima-San γιατί είναι ένας master πραγματικά. Μπορώ να πω με χαρά πως είμαστε φίλοι, λατρεύω τη δουλειά του και θα συνεχίσω να μαθαίνω από αυτόν ως φίλος αλλά αν γίνω μέλος μίας ακόμα ομάδας ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών, ίσως να ξεκινήσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος."

Φυσικά, οι παραπάνω δηλώσεις του δεν αποκλείουν την εμπλοκή του σε κάποιο βιντεοπαιχνίδι καθώς ο ίδιος ανέφερε πως δεν θα είχε πρόβλημα να συνεργαστεί ξανά με τον Hideo Kojima. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν ο Kojima αργήσει να κάνει το επόμενο βήμα του, τότε σίγουρα ο Guillermo Del Toro θα αργήσει και αυτός με την σειρά του. Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε στη Comic-Con 2015 παρακάτω και να ακούσετε τις παραπάνω δηλώσεις του στο σημείο 3:04.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (15/08/2015): Το βίντεο αφαιρέθηκε από το χρήστη για άγνωστο λόγο. 

Tags: