Ελάχιστοι παίκτες παίζουν single-player παιχνίδια

Σε τίτλους όπως το Star Wars: Battlefront
14 Αυγούστου 2015 16:00
Ελάχιστοι παίκτες παίζουν single-player παιχνίδια

Το online multiplayer είναι μία από μεγαλύτερες εξελίξεις και επενδύσεις στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια τουλάχιστον. Πλέον, οι περισσότεροι τίτλοι που κυκλοφορούν στην αγορά συνοδεύονται από ένα online multiplayer τμήμα διότι αυτή η συνήθεια ενσωματώθηκε και εφαρμόστηκε από πολλούς developers επειδή έβλεπαν την γρήγορη επιτυχία άλλων παιχνιδιών. Σε μία νέα και ενδιαφέρουσα συνέντευξη του με το Gamespot, ο Chief Operating Officer της Electronic Arts, Peter Moore, δήλωσε πως το μεγαλύτερο ποσοστό των παικτών σε τίτλους όπως το Star Wars: Battlefront δεν ασχολούνται με το single-player campaign τμήμα τους. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις δηλώσεις του, μεταφρασμένες από εμάς.

Gamespot: Καταλαβαίνω απόλυτα πως θα πρέπει να σκέφτεστε ένα βήμα μπροστά όταν σχεδιάζετε τέτοιου είδους παιχνίδια. Σκεφτόμουν όμως το Star Wars: Battlefront και πως παραδοσιακά τα triple-A παιχνίδια με single-player τμήμα πουλάνε περισσότερο από αυτά που έχουν multiplayer.

Peter Moore: Υπάρχουν δύο φαινόμενα με τη συγκεκριμένη δήλωση. Το πρώτο είναι πως ναι, ίσως να έχεις δίκιο. Το δεύτερο είναι πως πολλοί λίγοι άνθρωποι παίζουν πραγματικά το single-player τμήμα αυτού του είδους παιχνιδιών. Αυτό αποκαλύπτουν τα δεδομένα μας. 

Tags: