Κακόβουλοι σύνδεσμοι στο League of Legends

Νέες αναφορές από χρήστες του παιχνιδιού
13 Αυγούστου 2015 16:05
Κακόβουλοι σύνδεσμοι στο League of Legends

Παρόλο που το φαινόμενο του phishing σε Free to Play τίτλους είναι μεγάλο, ο αριθμός των χρηστών που γνωρίζουν πως να αποφύγουν κακόβουλους συνδέσμους στο League of Legends είναι πάρα πολύ μικρός. Σύμφωνα με ένα μήνυμα που λάβαμε από το μέλος της κοινότητας των Unboxholics στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook με όνομα Mihail Llaftiu, έλαβε στο chat του παιχνιδιού ένα σύνδεσμο ο οποίος πατώντας τον, τον μετέφερε σε μία ιστοσελίδα που ήταν πανομοιότυπη με την επίσημη ιστοσελίδα της Riot Games για το League of Legends. Εκεί, η ιστοσελίδα του ζητούσε να εισάγει τα προσωπικά στοιχεία του για να εισέλθει στο σύστημα και να λάβει ένα δωρεάν κωδικό για τον χαρακτήρα Nasus. 

Δυστυχώς όμως αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος από τους hackers για να λάβουν πρόσβαση στους λογαριασμούς των χρηστών και αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς από την διεύθυνση του συνδέσμου που περιείχε τις ακόλουθες λέξεις στο url: "hostzi.com/free.dreadkinghtnasus.html". Αυτό σημαίνει πως δεν πρόκειται για κάποιον επίσημο σύνδεσμο της Riot Games. Μπορείτε να δείτε στην εικόνα του Image Gallery παρακάτω την "ψεύτικη" ιστοσελίδα που οδηγεί στην υποκλοπή στοιχείων των παικτών του παιχνιδιού. 

Εμείς θεωρήσαμε σωστό να σας ενημερώσουμε για την δική σας ασφάλεια. Ευχαριστούμε το φίλο Mihail Llaftiu για την ενημέρωση! 

Tags: