Microsoft: «Θα βγάζουμε το Call of Duty στο PlayStation για όσο υπάρχει PlayStation»

Νέες διευκρινιστικές δηλώσεις
31 Οκτωβρίου 2022 15:12
Microsoft: «Θα βγάζουμε το Call of Duty στο PlayStation για όσο υπάρχει PlayStation»

Τον τελευταίο καιρό, το Call of Duty έχει βρεθεί στο επίκεντρο της μεγάλης κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Microsoft και της Sony για την εξαγορά της Activision Blizzard. Έχουμε δει πολλές έντονες δηλώσεις, εκατέρωθεν κατηγορίες από τις δύο εταιρίες, νομικές ενέργειες, αλλά και τη Sony να στρέφεται στις κυβερνητικές αρχές για να διασφαλίσει πως το Call of Duty θα μείνει στα PlayStation.

Τώρα, για πολλοστή φορά, η Microsoft ήρθε να ξεκαθαρίσει ξανά πως το Call of Duty δεν πρόκειται να φύγει από το PlayStation και να γίνει αποκλειστικό στο Xbox οικοσύστημα. Σε αντίθεση με τα παιχνίδια της Bethesda και ενδεχομένως με άλλα projects της Activision Blizzard, ο επικεφαλής του gaming στη Microsoft τόνισε πως το Call of Duty θα βγαίνει για πάντα στο PlayStation, όσο υπάρχουν PlayStation κονσόλες.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Same Brain Youtube κανάλι, ο Phil Spencer ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το Minecraft, επισημαίνοντας πως το Xbox θα διαχειριστεί το Call of Duty με παρόμοιο τρόπο. Αναλυτικότερα, δήλωσε:

Δεν παίρνουμε το Call of Duty από το PlayStation... Δεν είναι αυτή η πρόθεσή μας. Όσο υπάρχει ένα PlayStation εκεί έξω για να το κυκλοφορήσουμε, η πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε να κυκλοφορούμε το Call of Duty στο PlayStation. Όπως δηλαδή κάναμε και με το Minecraft, από τότε που μας ανήκει.

Επεκτείναμε τα μέρη όπου οι άνθρωποι μπορούν να παίξουν το Minecraft, δεν τα κάναμε λιγότερα. Και αυτό ήταν καλό. Ήταν καλό για την κοινότητα του Minecraft - κατά τη γνώμη μου - και θέλουμε να κάνουμε το ίδιο όταν σκεφτόμαστε πού μπορεί να φτάσει το Call of Duty τα επόμενα χρόνια.

Στο εν λόγω podcast, ο Phil Spencer αποκαλύπτει πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Επομένως, για περισσότερα, μπορείτε να το ακούσετε μέσα από τον player που ακολουθεί.