Gamer με RTX 4090 κατάφερε να τρέξει το Counter-Strike στα 4,000 FPS! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απόδοση από άλλο πλανήτη
24 Οκτωβρίου 2022 18:09
Gamer με RTX 4090 κατάφερε να τρέξει το Counter-Strike στα 4,000 FPS! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Counter-Strike: Global Offensive, ομολογουμένως, με τα σημερινά δεδομένα ένα πολύ ελαφρύ παιχνίδι, το οποίο πρακτικά είναι φτιαγμένο με την τεχνολογία του Half-Life 2, που μετρά σχεδόν δεκαετίες. Κάπως έτσι, οι περισσότερες σύγχρονες κάρτες γραφικών μπορούν να το τρέξουν με άνεση, αποδίδοντας εξαιρετικά και ξεπερνώντας τη βάση των 60FPS, πιάνοντας μέχρι και 200FPS σε πολλές περιπτώσεις. Βέβαια, υπάρχει και ένα προκαθορισμένο όριο, αφού η μηχανή γραφικών δε σπαταλά επιπλέον πόρους για framerate μεγαλύτερο των 400 fps.

Το νούμερο αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για τον YouTuber 3kliksphilip, ο οποίος αναβάθμισε τον υπολογιστή του με μια RTX 4090, την οποία ήθελε να φτάσει στα άκρα. Συγκεκριμένα, θέλοντας να ανακαλύψει που μπορεί να φτάσει η νέα GPU-τέρας της Nvidia, ο 3kliksphilip ξεκίνησε να πειράζει τον κώδικα και να αφαιρεί από το παιχνίδι οτιδήποτε μπορεί να εμπόδιζε την απόδοση, όπως ο εν λόγω limiter. Κάπως έτσι έβγαλε εκτός τους AI bot παίκτες μέχρι και το HUD, για να κερδίσει πολύτιμα FPS. Εν τέλει, ο YouTuber έφτασε στο bottleneck του επεξεργαστή, με τον Intel Core i9 13900K να αποδίδει μέχρι 980FPS είτε σε 4K ανάλυση είτε σε 720p.

Συνολικά, το μεγαλύτερο νούμερο που είδε ήταν 4,400 fps όταν κοιτούσε έναν τοίχο σε ένα σχετικά απλό χάρτη. Ναι, καλά διαβάσατε! Η RTX 4090 έτρεξε το Counter-Strike: Global Offensive, έστω και υπό αυτές τις περίεργες συνθήκες, με πάνω από 4000 fps!

Βέβαια, το πείραμα του 3kliksphilip δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη, αφού όπως διαπίστωσε, όταν το παιχνίδι τρέχει με πάνω από 1000 fps, τα πράγματα αρχίζουν να χαλάνε, με τα physics να αλλοιώνονται και τον παίκτη να κινείται πιο γρήγορα απ’ ότι θα έπρεπε.

Όπως και να ‘χει όμως, μπορείτε να δείτε εν δράσει την απόπειρά του μέσα από τον player που ακολουθεί.