Η ταινία Braveheart ήταν η έμπνευση για έναν θρυλικό «κακό» του gaming!

Χρόνια μετά ο σχεδιαστής του αποκαλύπτει
14 Οκτωβρίου 2022 16:44
Η ταινία Braveheart ήταν η έμπνευση για έναν θρυλικό «κακό» του gaming!

Όσο περίεργο και αν ακούγεται αρχικά, η ταινία Braveheart αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το θρυλικό boss του Silent Hill 2, τον Pyramid Head. Πρόκειται για έναν από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες του μέσου, ο οποίος με το τεράστιο μαχαίρι που σέρνει και την πυραμίδα στο κεφάλι του είναι σύμβολο του horror είδους.

Τώρα, λοιπόν, ο σχεδιαστής του, Masahiro Ito, αποφάσισε να αποκαλύψει μερικές άγνωστες μέχρι τώρα πληροφορίες για το πώς σχεδίασε τον χαρακτήρα. Αναλυτικότερα, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, έκανε γνωστό πως οι εκτελεστές που εμφανίζονται στο τέλος της ταινίας του Mel Gibson από το 1995, αναλαμβάνοντας να βασανίσουν τον William Wallace, ήταν η έμπνευση για το background του Pyramid Head.

Αναλυτικότερα, ο Ito τόνισε:

Η έμπνευση για το background του Pyramid Head από το SH2 ως εκτελεστής ήταν από την ταινία Braveheart.

Αφού σχεδίασα το Pyramid Head με βάση την πρώτη εικόνα σε αυτό το tweet, άρχισα να σκέφτομαι το background του. Θυμήθηκα την ταινία και τους ανθρώπους που έβαζαν μια σακούλα στο κεφάλι τους και στη συνέχεια τους έψαξα σε βιβλία. Τελικά κατέληξα στην ιδέα του εκτελεστή της παλιάς πόλης.

Πράγματι, το πλάνο που μοιράστηκε ο σχεδιαστής από την ταινία φέρνει μια ομοιότητα στον πασίγνωστο χαρακτήρα και παρόλο που οι κουκούλες που φοράνε οι εκτελεστές του Braveheart δεν είναι πυραμίδες, καταφέρνουν να κάνουν το θέαμα πιο άβολο.

Για την ιστορία, ο πραγματικός λόγος για τις κουκούλες ήταν η απόκρυψη της πραγματικής ταυτότητα των εκτελεστών από τους κατοίκους της πόλης που παρακολουθούσε τότε τις εκτελέσεις.

Tags: