Xbox Game Pass στα PS4 και PS5; - Μάθαμε τι απάντησε η Sony!

Επίσημα έγγραφα αποκαλύπτουν
13 Οκτωβρίου 2022 13:47
Xbox Game Pass στα PS4 και PS5; - Μάθαμε τι απάντησε η Sony!

Τις τελευταίες ημέρες έχουν έρθει στα φώτα της δημοσιότητας αρκετά «άπλυτα» της gaming βιομηχανίας, καθώς οι διάφορες ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμο εξετάζουν την τεράστια εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft. Τώρα, στο πλαίσιο αυτό, μάθαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία, μέσα τα παράπονα του αμερικανικού κολοσσού προς τη CMA, τη βρετανική αρχή ανταγωνισμού.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ένα επίσημο έγγραφο, που έφερε στα φώτα της δημοσιότητα ο δημοσιογράφος Tom Warren, αποκαλύπτει ότι η Microsoft προσπάθησε κάποια στιγμή να φέρει το Xbox Game Pass στις PlayStation κονσόλες. Ωστόσο, η Sony αρνήθηκε και επέλεξε να αποκλείσει τη συνδρομητική υπηρεσία, η οποία προφανώς δεν είναι διαθέσιμη στα PS4 και PS5.

Αναλυτικότερα, σχολιάζοντας την αποκλειστικότητα του Call of Duty στο Xbox Game Pass, όσον αφορά τις συνδρομές, η Microsoft σχολίασε:

Δεν υπάρχει καμία βάση για την ιδέα ότι η απόκτηση του Call of Duty θα μπορούσε να "ανατρέψει" τις συνδρομητικές υπηρεσίες υπέρ του Xbox. Η Sony έχει επιλέξει να αποκλείσει το Game Pass από το PlayStation, οπότε δεν είναι διαθέσιμο στο PlayStation.

Μιας και όλα τα παιχνίδια που έρχονται στο Game Pass είναι επίσης διαθέσιμα και για αγορά, οι κάτοχοι του PlayStation θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν το Call of Duty στο PlayStation. Και αυτό εξακολουθεί να κοστίζει λιγότερο από το κόστος της αλλαγής κάποιου στο Xbox, έπειτα από αγορά νέας κονσόλας.

Μάλιστα, από την απάντηση της Microsoft στη CMA, πέρα από αποκαλύψεις, δεν έλειψαν και οι…μπηχτές. Συγκεκριμένα, η εταιρία τόνισε πως η Sony δε θέλει τον ανταγωνισμό και πως προτιμά να προστατεύσει τα έσοδα από τις νέες κυκλοφορίες, αντί να τις προσθέσει στη δική της συνδρομητική υπηρεσία.

Το Xbox σχεδιάζει να φέρει το περιεχόμενο της Activision Blizzard στη συνδρομή υπηρεσία Game Pass. Αυτό θα ωφελήσει τους παίκτες, αυξάνοντας την αξία της συνδρομής τους και διευρύνοντας την πρόσβαση στο περιεχόμενο της Activision Blizzard. Η Activision Blizzard δεν είχε επιτρέψει στο παρελθόν να συμπεριληφθεί το περιεχόμενό της σε συνδρομές τρίτων με κανέναν ουσιαστικό τρόπο.

Αυτός ο αυξημένος ανταγωνισμός δεν γίνεται δεκτός από τον ηγέτη της αγοράς, τη Sony, η οποία επιλέγει να προστατεύσει τα έσοδά της από τις πωλήσεις παιχνιδιών που μόλις κυκλοφόρησαν, αντί να τα προσφέρει στους παίκτες μέσω της συνδρομής της, PlayStation Plus.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, η ιδέα του Xbox Game Pass στο PlayStation δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά κάτι που πράγματι επιχείρησε να κάνει η Microsoft.