Mortal Kombat: Παραλίγο να μην είχε Fatalities, αλλά γιατί;

Σκεφτείτε να μην υπήρχε καν η φράση “Finish Him” που έμεινε στην ιστορία
10 Οκτωβρίου 2022 18:11
Mortal Kombat: Παραλίγο να μην είχε Fatalities, αλλά γιατί;

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, το θρυλικό Mortal Kombat μπορεί και να μην είχε τα εμβληματικά Fatalities. Αυτή η είδηση ήρθε στη δημοσιότητα από τον ίδιο τον δημιουργό του franchise, τον Ed Boon, για την 30η επέτειο της σειράς και όπως δήλωσε ο ίδιος, η ομάδα είχε μπερδευτεί αρκετά κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και πειραματιζόταν για το τι θα μπορούσε να κάνει ο παίκτης μέσα στη μάχη.

Ο Ed Boon έδωσε μία συνέντευξη στο YouTube κανάλι, Brian Tong και δήλωσε ότι αρχικά, ο μόνος χαρακτήρας που θα είχε ένα fatality θα ήταν το τελικό boss, ο Shang-Tsung. Μάλιστα, αυτός ο χαρακτήρας δε θα ήταν τόσο δυνατός και απλά το fatality που θα είχε, ήταν ένας απλός αποκεφαλισμός. Ωστόσο, στα μέσα της ανάπτυξης, ο Boon και η ομάδα του θεώρησαν ότι θα ήταν διασκεδαστικό να βάλουν αυτή τη δύναμη στα χέρια του παίκτη και άρχισαν να βρίσκουν φρικτούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να εξοντωθούν οι αντίπαλοι.

Ο Shang Tsung, το τελευταίο boss του παιχνιδιού, έκανε αυτή την κίνηση όπου όταν σε νικούσε, έπαιρνε ένα μεγάλο σπαθί και σου έκοβε το κεφάλι. Θα ήταν απλώς ένα boss, αλλά μετά καθώς πειραματιζόμασταν κάναμε τον Johnny Cage να κάνει uppercut με το ίδιο animation. Μόλις το φτιάξαμε, όλοι έχασαν τα μυαλά τους. Οι μισοί άνθρωποι που το είχαν δει μας έλεγαν ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό και οι άλλοι μισοί ότι δεν γίνεται να μην το κάνουμε.

Ο Boon είπε ότι δεν μπορούσε να ησυχάσει και αυτό επειδή όλοι μιλούσαν γι’ αυτό στο γραφείο. Και χάρη σε αυτές τις αντιδράσεις που είχε δει τότε, κατάντησε αυτό το «αστείο» να είναι must στο Mortal Kombat και ένα από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά του.

Φαντάζεστε, λοιπόν, ένα Mortal Kombat χωρίς την εμβληματική φράση: Finish Him;