Google Stadia: Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αποκλειστικότητες του έρχεται παντού

Ανακοινώθηκε η multiplatform κυκλοφορία
05 Οκτωβρίου 2022 19:24
Google Stadia: Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αποκλειστικότητες του έρχεται παντού

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα η Google ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κλείσει οριστικά το Google Stadia, αποζημιώνοντας όλα τα χρήματα που έχουν ξοδέψει οι παίκτες τόσο για το hardware, όσο και για όλες τις αγορές που έγιναν από το κατάστημα του Stadia (παιχνίδια, DLCs κλπ) και του Google Store. Τώρα, η Tequila Works ήρθε με μια ευχάριστη ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, το πιο πρόσφατο παιχνίδι της, το Gylt, δε θα χαθεί μια για πάντα με το κλείσιμο του Google Stadia, αλλά, αντιθέτως, θα γίνει multiplatform κυκλοφορία. Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Gylt είναι ένα σουρεαλιστικό horror, το οποίο ακολουθεί ένα νεαρό κορίτσι, καθώς αυτό αναζητά το ξαδερφάκι της που έχει χαθεί.

Ο τίτλος είχε λάβει αρκετές θετικές κριτικές, ωστόσο δεν γνώρισε την ίδια επιτυχία με το προηγούμενο παιχνίδι της ομάδα ανάπτυξης, το εξαιρετικό Rime. Ο λόγος προφανώς ήταν ότι κυκλοφόρησε αποκλειστικά στο Google Stadia, κάτι που απέκλειε πολλούς παίκτες παγκοσμίως, αφού για παράδειγμα η υπηρεσία δεν έγινε ποτέ διαθέσιμη στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την σύντομη ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της Tequila Works, το Gylt θα έχει την δεύτερη ευκαιρία του το 2023, όταν θα κυκλοφορήσει σε διάφορες νέες πλατφόρμες. Για την ώρα δε γνωρίζουμε ποιες είναι αυτές, αλλά πιθανότατα το παιχνίδι θα βρει το δρόμο του στα PlayStation 5, Xbox Series X|S, Nintendo Switch και PC, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εκδόσεις για τα Xbox One και PlayStation 4.

Πλέον απομένουν λίγα exclusives του Google Stadia που δεν έχουν κάποιο νέο σπίτι. Ένα από αυτά είναι το πολύχρωμο multiplayer παιχνίδι Outcasters της Splash Damage, η οποία επισήμανε πως αξιολογεί τις διαθέσιμες επιλογές της.