Προβλήματα για την ομάδα ανάπτυξης του Disco Elysium

Αποχώρησαν σημαντικά μέλη
03 Οκτωβρίου 2022 16:24
Προβλήματα για την ομάδα ανάπτυξης του Disco Elysium

Όπως φαίνεται, η ταλαντούχα ομάδα ανάπτυξης ZA/UM του Disco Elysium πέρασε κάποια παρασκηνιακά προβλήματα και έτσι έχει χάσει μερικά πολύ βασικά μέλη της. Συγκεκριμένα, ο designer Robert Kurvitz, η writer Helen Hindpere και ο art director Aleksander Rostov δεν εργάζονται πλέον για την ομάδα.

Οι πρώτες πληροφορίες ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας μέσα από ένα blog post του Martin Luiga, ένα από  τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας. Η ανάρτησή του και ειδικότερα ένα μετέπειτα σχόλιο του Luiga σε αυτή, αφήνει να εννοηθεί ότι έχουν δημιουργηθεί θέματα εξαιτίας των αρχικών επενδυτών.

Μιας και το όλο θέμα πήρε διαστάσεις, η ομάδα εξέδωσε μια επίσημη ανακοίνωση, τονίζοντας:

Όπως κάθε βιντεοπαιχνίδι, η ανάπτυξη του Disco Elysium ήταν και εξακολουθεί να είναι μια συλλογική προσπάθεια, με τη συμβολή κάθε μέλους της ομάδας να είναι ουσιαστική και να εκτιμάται ως μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου. Προς το παρόν, δεν έχουμε κανένα άλλο σχόλιο να κάνουμε, εκτός από το ότι η δημιουργική ομάδα της ZA/UM παραμένει επικεντρωμένη στην ανάπτυξη του επόμενου project μας και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μοιραστούμε σύντομα περισσότερα νέα σχετικά με αυτό με όλους εσάς.

Στη συνέχεια, ο συνιδρυτής της ZA/UM, Aleksander Rostov, επιβεβαίωσε ρητά την αποχώρηση των developers.

Για την ώρα δεν μπορούμε να ξέρουμε πως επηρεάζει αυτό το επόμενο παιχνίδι της ομάδας, το οποίο φαίνεται πως θα είναι sci-fi θεματολογίας, οπότε θα χρειαστεί απλά να κάνουμε υπομονή.


Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι με το Disco Elysium, στο review του για το Unboxholic.com, ο Γιώργος Πρίτσκας είχε αναφέρει:

Το Disco Elysium είναι ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια των τελευταίων ετών. Εκτός από τρομερά πρωτότυπο σε ένα συστημικό επίπεδο, είναι μια βαθύτατα ουμανιστική πολιτική εξερεύνηση, γεμάτη καυστικό χιούμορ και υπέροχους χαρακτήρες. Κάθε πτυχή του, από το art direction, τη μουσική, τη γραφή, τις ερμηνείες μέχρι… το interface, είναι ένα μικρό έργο τέχνης από μόνο του. Και τώρα, με την Final Cut έκδοση, έχει γίνει ακόμα πιο ολοκληρωμένο σαν εμπειρία. Ειλικρινά, δε θα σας πρότεινα αυτό το παιχνίδι μόνο αν μου λέγατε ότι έχετε αλλεργία στην ανάγνωση. Και ακόμα κι εκεί, θα επέμενα να το παλέψτε λίγο…

Για περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την κριτική του πατώντας εδώ.