Η Tencent ετοιμάζεται για «επιθετικές» gaming εξαγορές

Στοχεύοντας κυρίως σε Ευρωπαϊκές ομάδες
01 Οκτωβρίου 2022 19:20
Η Tencent ετοιμάζεται για «επιθετικές» gaming εξαγορές

Όπως φαίνεται, μια νέα σεζόν εξαγορών βρίσκεται προ των πυλών για τη gaming βιομηχανία. Μόλις μερικές ώρες μετά την είδηση πως ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας θα ρίξει $37 δις στο gaming για να αγοράσει μεταξύ άλλων μια ολόκληρη μεγάλη publishing εταιρία, τώρα και ο κινεζικός κολοσσός, η Tencent, έρχεται να πατήσει για τα καλά το γκάζι.

Όπως μεταφέρει το γνωστό δημοσιογραφικό μέσο Reuters, η Tencent θα αλλάξει ριζικά τη στρατηγική της όσον αφορά τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές. Μέχρι τώρα η εταιρία έκανε κυρίως στρατηγικές επενδύσεις, αποκτώντας άλλοτε μικρότερα και άλλοτε μεγαλύτερα ποσοστά διαφόρων εταιριών και ομάδων ανάπτυξης του κλάδου. Από εδώ και στο εξής, λοιπόν, η Tencent θα εστιάσει περισσότερο στις αγορές πλειοψηφικών μεριδίων ή και σε ολοκληρωτικές εξαγορές, στοχεύοντας κυρίως σε Ευρωπαϊκές ομάδες.

Η Tencent είναι ήδη η μεγαλύτερη εταιρία στο gaming όσον αφορά τα κέρδη και βασίζεται πλέον στην παγκόσμια αγορά και όχι μόνο στην Κίνα για να καταφέρει να αυξήσει περισσότερο τα οικονομικά της. Μάλιστα, οι πηγές του μέσου κάνουν λόγο για «επιθετικές» εξαγορές, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Μάλιστα, πέρα από το gaming, η Tencent επιδιώκει επίσης να αποκτήσει και άλλα παγκόσμια assets, και πάλι στοχεύοντας στην Ευρώπη, τα οποία θα σχετίζονται με το λεγόμενο metaverse.

Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι με την Tencent, πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες της βιομηχανίας, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στην κινεζική αγορά. Βέβαια, εδώ και καιρό οι προθέσεις της να επεκταθεί και στη Δύση είναι ξεκάθαρες. Για παράδειγμα, σχετικά πρόσφατα ξεκίνησε το publishing τμήμα Level Infinite, ενώ αυτή τη στιγμή έχει στην κατοχή της πολλές ακόμη ομάδες, όπως η Riot Games του League of Legends, η Funcom, η Splash Damage, η Supercell και η Digital Extremes του Warframe.

Συγχρόνως, η Tencent έχει μικρότερα μερίδια στις Epic Games, Paradox Interactive, Remedy Entertainment, Frontier Developments, Dontnod, Bloober Team, Klei, Playtonic, Platinum Games και Roblox Corporation. Τέλος, ο κινεζικός κολοσσός έχει το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο της FromSoftware, ενώ της ανήκει και περίπου το 10% της Ubisoft.

Tags: