Οι δημιουργοί του Apex Legends δέχονται απειλές και παρενόχληση από gamers

Το στούντιο αναφέρει πως θα πάρει μέτρα
23 Σεπτεμβρίου 2022 23:10
Οι δημιουργοί του Apex Legends δέχονται απειλές και παρενόχληση από gamers

Όπως γνωστοποίησε η Respawn Entertainment μέσα από επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε στο λογαριασμό της στο Twitter, τον τελευταίο καιρό τα μέλη της έχουν έρθει αντιμέτωπα με πολλά περισσότερα περιστατικά παρενόχλησης απ’ ότι συνήθως.

Θέλοντας να προστατεύσει τους developers της, λοιπόν, η ομάδα ανακοίνωσε πως σκοπεύει να πάρει μέτρα για να περιορίσει το φαινόμενο, χωρίς να διευκρινίζει ωστόσο ποια ακριβώς είναι τα σχέδιά της.

Αναφέρεται μάλιστα πως οι δημιουργοί των Apex Legends, Titanfall και Star Wars Jedi έχουν δεχθεί και απειλές, ενώ έχουν παρενοχληθεί και με άλλους τρόπους. Μάλιστα, μιας και το φαινόμενο φαίνεται να είναι αρκετά συχνό τελευταία στο gaming, αν αναλογιστούμε και τα πρόσφατα περιστατικά των God of War και Return to Monkey Island, θέση πήρε και η Bungie, η οποία έσπευσε να υποστηρίξει τους συναδέλφους της στην Respawn Entertainment. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα μηνύματα και των δύο στούντιο.

Το μήνυμα της Respawn Entertainment προς την κοινότητά της:

Πρόσφατα, έχουμε παρατηρήσει αύξηση στα περιστατικά παρενόχλησης προς τα μέλη της ομάδας ανάπτυξής μας.

Καλωσορίζουμε τις συνεισφορές της κοινότητας, ωστόσο, η γραμμή μεταξύ του εποικοδομητικού feedback και της παρενόχλησης της ομάδας ανάπτυξης δεν γίνεται να ξεπερνιέται.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους παίκτες μας ότι έχουμε πολιτική μηδενικής ανοχής όσον αφορά τις απειλές και την παρενόχληση των developers μας. Θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για να διασφαλίσουμε την υγεία και την ασφάλεια της ομάδας μας.

Μας αρέσει να ακούμε σχόλια και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί με την κοινότητά μας για να προωθήσουμε ένα περιβάλλον συνεργασίας με σεβασμό και να διατηρήσουμε την ανταγωνιστική ακεραιότητα του παιχνιδιού μας.

Η απάντηση της Bungie για την παρενόχληση των developers του Apex Legends:

Για να αντισταθούμε στην τοξικότητα και την παρενόχληση πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να οικοδομήσουμε υγιέστερες κοινότητες. Είμαστε μαζί σας σε αυτή την προσπάθεια!