Ο Phil Spencer σχολιάζει την τακτική της Sony

Προτεραιότητα στη δημιουργία first party περιεχομένου για το Xbox One
06 Αυγούστου 2015 11:53
Ο Phil Spencer σχολιάζει την τακτική της Sony

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Gamespot, το αφεντικό του Xbox, Phil Spencer, σχολίασε την τακτική της Sony σχετικά με το αποκλειστικό περιεχόμενο που δέχεται το PS4 από third-party developers σε τίτλους όπως το Diablo III, το Destiny, το Watch Dogs, το The Elder Scrolls Online κ.α. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μεταφρασμένες τις δηλώσεις του.

"Η Sony δεν "καταβροχθίζει" τις συμφωνίες της. Τις αγοράζει. Ξέρετε, διαβάζω τα ίδια πράγματα που διαβάζετε και εσείς. Γνωρίζω πως κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν πως είναι φθηνότερο το να υπογράφεις συμβόλαια για third-party αποκλειστικότητες αν έχεις μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά. Μπορώ να σας πω με σιγουριά πως δεν έχει καμία σχέση με το μερίδιο αγοράς. Όταν διαπραγματεύεσαι μία third party συμφωνία, η συγκεκριμένη εταιρία έχει την δικιά της οπτική γωνία της παγκόσμιας αγοράς και της αξίας της σε αυτή. Και έτσι πρέπει γιατί είναι απαραίτητο να σκέφτονται για τα κεφάλαια τους και τα παιχνίδια τους και το πόσο αξίζουν, όπως όλοι όσοι σκοπεύουν να πουλήσουν ένα αγαθό σε κάποιον.

Για αυτό το λόγο, πήραμε μία συνειδητή απόφαση να αφοσιωθούμε στα first-party παιχνίδια μας. Αυτό δεν το κάνει πιο εύκολο ή δύσκολο το έργο μας, είναι απλά μία απόφαση. Αλλά σίγουρα πιστεύω πως το να δημιουργείς first-party exclusives είναι δημιουργικά πιο δύσκολο από το να υπογράψεις μία συμφωνία, απλά και μόνο από τη φύση τους."

Φυσικά, αυτό μπορεί να ακουστεί στα αυτιά πολλών ως ένας υπαινιγμός προς την Sony και για αυτό δήλωσε τα παρακάτω:

"Θέλω να σημειώσω εδώ πως η Sony έχει μερικά εξαιρετικά first-party franchises. Είναι μεγάλος φανατικός του Uncharted και πιστεύω πως το demo της E3 ήταν υπέροχο. Πραγματικά θαυμάζω την ομάδα της Naughty Dog και της Polyphony."

Ποια είναι η γνώμη σας για τις παραπάνω δηλώσεις του Phil Spencer; Πείτε μας στα σχόλια. Μπορείτε να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη εδώ.

Tags: