PlayStation: Αποχωρεί 36 χρόνια μετά ο σχεδιαστής των PS3 και PS4, Masayasu Ito

Ο οποίος είχε σχεδιάσει και το PSP
06 Σεπτεμβρίου 2022 21:51
PlayStation: Αποχωρεί 36 χρόνια μετά ο σχεδιαστής των PS3 και PS4, Masayasu Ito

Μέσα από την επίσημη ιαπωνική ιστοσελίδα του, το PlayStation γνωστοποίησε ότι μετά από 36 χρόνια, ο αντιπροσωπευτικός διευθυντής και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Sony Interactive Entertainment, Masayasu Ito, θα αποχωρήσει τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, το υψηλόβαθμο στέλεχος αποφάσισε να παραιτηθεί από το ρόλο του για να συνταξιοδοτηθεί. Τη θέση του 60χρόνου θα έρθει να καλύψει, λοιπόν, ο Lin Tao, ο οποίος είναι ένας άλλος βετεράνος του PlayStation που είχε ήδη το ρόλο του director στην εταιρία.

Για την ιστορία, ο Ito εντάχθηκε στο δυναμικό της Sony το 1986 και αρχικά δεν εργαζόταν για το PlayStation. Αντιθέτως, μεταφέρθηκε στο gaming τμήμα της εταιρίας, δηλαδή στη Sony Computer Entertainment, αρκετά χρόνια αργότερα, το 2000, όταν και ανέλαβε τον σχεδιασμό του hardware.

Αρχικά, ο Ito ήταν υπεύθυνος για τα διάφορα περιφερειακά που κυκλοφόρησαν για το PS2, αλλά όταν η Sony ξεκίνησε τις προετοιμασίες για το PSP, ο Ito ανέλαβε το ρόλο του επικεφαλής του σχεδιασμού της φορητής συσκευής. Στη συνέχεια, άφησε για τα καλά το στίγμα του στην gaming ιστορία, αφού σχεδίασε το περίφημο hardware του PS3, καθώς και το hardware, αλλά και το software, του PS4.

Μάλιστα, ο Ito ήταν και ένας από τους fans του σχήματος των DualShock και DualSense χειριστηρίων, εξηγώντας σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2019 στο Famitsu, πως το βασικό σχήμα δεν άλλαξε με τα χρόνια, καθώς παραμένει το πιο εύκολο στη χρήση.