Η Tencent αγόρασε μεγάλο ποσοστό της Ubisoft με επένδυση σχεδόν €300 εκατομμύρια!

Άλλη μια τεράστια συναλλαγή στη βιομηχανία
06 Σεπτεμβρίου 2022 21:28
Η Tencent αγόρασε μεγάλο ποσοστό της Ubisoft με επένδυση σχεδόν €300 εκατομμύρια!

Οι αγοροπωλησίες εκατομμυρίων δολαρίων συνεχίζονται στη gaming βιομηχανία, με έναν από τους συνήθης υπόπτους, την Tencent, να αποκτά τώρα ένα σημαντικό μερίδιο της Ubisoft.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, εδώ και καιρό σας είχαμε ενημερώσει πως η γαλλική publishing εταιρία αναζητούσε επενδυτές και τελικά η Tencent είναι αυτή που θα στηρίξει τις προσπάθειές της. Αξίζει να διευκρινιστεί πως η Tencent ΔΕΝ θα αγοράσει τη Ubisoft, αντιθέτως θα αποκτήσει περίπου το 10%, μέσα από την εξαγορά του 49.9% της Guillemot Bros.

Πρόκειται για την εταιρία της οικογένειας Guillemot, που με τη σειρά της έχει το μεγαλύτερο ποσοστό της Ubisoft. Με αυτόν τον τρόπο η Tencent δε θα αποκτήσει καμία θέση στο διοικητικό συμβούλιο, ενώ ούτε θα μπορεί να πουλήσει τις μετοχές της για πέντε χρόνια. Βέβαια, η συνεργασία των εταιριών δε θα μείνει απλά σε αυτή την επένδυση, αφού ο κολοσσός θα φέρει διάφορα AAA παιχνίδια της Ubisoft στην κινεζική αγορά, τόσο για τους υπολογιστές όσο και για τις mobile συσκευές.

Η πληροφορία ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας από τον γνωστό δημοσιογράφο τη βιομηχανίας Stephen Tolito, τα tweets του οποίου μπορείτε να βρείτε παρακάτω.

Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι με την Tencent, πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες της βιομηχανίας, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στην κινεζική αγορά. Βέβαια, εδώ και καιρό οι προθέσεις της να επεκταθεί και στη Δύση είναι ξεκάθαρες. Για παράδειγμα, σχετικά πρόσφατα ξεκίνησε το publishing τμήμα Level Infinite, ενώ αυτή τη στιγμή έχει στην κατοχή της πολλές ακόμη ομάδες, όπως η Riot Games του League of Legends, η Funcom, η Splash Damage, η Supercell και η Digital Extremes του Warframe.

Συγχρόνως, η Tencent έχει μικρότερα μερίδια στις Epic Games, Paradox Interactive, Remedy Entertainment, Frontier Developments, Dontnod, Bloober Team, Klei, Playtonic, Platinum Games και Roblox Corporation. Τέλος, ο κινεζικός κολοσσός έχει το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο της FromSoftware.