Αυτό είναι ίσως το επόμενο souls-like παιχνίδι που θα κλείσει το μάτι στους fans (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα χορταστική ματιά στο Flintlock: The Siege of Dawn
04 Σεπτεμβρίου 2022 16:29
Αυτό είναι ίσως το επόμενο souls-like παιχνίδι που θα κλείσει το μάτι στους fans (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Flintlock: The Siege of Dawn ήταν μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του Xbox & Bethesda Games Showcase 2022, τραβώντας πάνω του τα βλέμματα πολλών fans του souls-like genre.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, πρόκειται για το νέο project της A44, ομάδα ανάπτυξης του Ashen. Αυτή τη φορά το στούντιο φιλοδοξεί να παραδώσει μια μεγαλύτερης κλίμακας εμπειρία που θυμίζει AAA παραγωγές και πράγματι η προσπάθειά της μοιάζει με το επόμενο souls-like που θα κλείσει το μάτι στους fans της κατηγορίας.

Τώρα, θέλοντας να προετοιμάσει το έδαφος για την κυκλοφορία του παιχνιδιού και με αφορμή τη gamescom 2022, η ομάδα έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας ένα νέο μεγάλης διάρκειας gameplay βίντεο. Αυτό απαρτίζεται από πέντε λεπτά πλάνων δράσης, εστιάζοντας στο σύστημα μάχης.

Αν και ξεκινά φαινομενικά απλά, το βίντεο δείχνει το ρόλο του flintlock πιστολιού στις μάχες, αλλά και την ένταση που μπορεί να προσφέρει το hatchet. Ειδικότερα, όμως, όσον αφορά το πιστόλι, οι παίκτες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να ολοκληρώσουν combos ή για να εξοντώσουν staggered εχθρούς. Φυσικά, άλλη μια χρήση του είναι η κάλυψη της απόστασης, μέχρι να φτάσει ο παίκτης σε melee απόσταση.

Ένας ιδιαίτερος μηχανισμός του Flintlock: The Siege of Dawn που θυμίζει το DOOM είναι πως οι εχθροί λαμπυρίζουν και μένουν staggered αν δεχθούν αρκετό damage. Αυτό επιτρέπει στον παίκτη να εκτελέσει μερικά εντυπωσιακά finishers και είναι χρήσιμο στοιχείο για crowd control. Παράλληλα, στην εξίσωση μπαίνει και ο companion που ακολουθεί παντού τον κεντρικό χαρακτήρα και βοηθά με διάφορους τρόπους στο combat.

To Flintlock: The Siege of Dawn αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2023 για PlayStation 4, PlayStation 5, Steam, Epic Games Store, Xbox One και Xbox Series S|X. Μάλιστα, το παιχνίδια θα είναι από την πρώτη μέρα διαθέσιμο και στη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass.

Περισσότερα για το σύστημα μάχης του μέσα από τον player που ακολουθεί.

Tags: