Το Mega Drive Mini 2 θα έρθει και επίσημα στην Ευρώπη

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας
20 Αυγούστου 2022 00:26
Το Mega Drive Mini 2 θα έρθει και επίσημα στην Ευρώπη

Η SEGA προέβη σε μια ανακοίνωση πως θα χαροποιήσει τους συλλέκτες, τους retro fans και όχι μόνο, αφού επιβεβαίωσε και επίσημα πως Mega Drive Mini 2 θα έρθει στην Ευρώπη.

Φυσικά, πρόκειται για μια κονσόλα που μιμείται την εμφάνιση της δεύτερης έκδοσης του Mega Drive, το Model 2. Γνωστό ως Mega Drive II, το σύστημα ήταν μικρότερο και ελαφρύτερο, καταφθάνοντας στα ράφια των καταστημάτων το μακρινό πλέον 1993.

Η νέα αυτή mini κονσόλα, λοιπόν, θα καταφθάσει στην ευρωπαϊκή αγορά την ίδια ημέρα που θα κυκλοφορήσει και στην Ιαπωνία και στην Αμερική, δηλαδή στις 27 Οκτωβρίου.

Έτσι, σχεδόν 30 χρόνια μετά, μέσα από το Mega Drive Mini 2 οι νοσταλγοί θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν πάνω από 60 τίτλους, μεταξύ των οποίων ολοκαίνουργια ports και ακυκλοφόρητες εμπειρίες του SEGA CD.

Για παράδειγμα, ειδική μνεία αξίζει το Fantasy Zone, αφού το αρχικό παιχνίδι δεν είναι κυκλοφορήσει ποτέ για το Mega Drive. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο port για το Mega Drive Mini 2, το οποίο βασίζεται στο sequel Super Fantasy Zone.

Μπορείτε να δείτε την αναλυτική λίστα με όλα τα παιχνίδια της ευρωπαϊκής έκδοσης της mini κονσόλας μέσα από το βίντεο που περιλαμβάνεται στο παρακάτω tweet.

Για την ιστορία, το πρώτο Mega Drive Mini είχε γίνει διαθέσιμο το 2019 και περιλάμβανε 42 παιχνίδια, μεταξύ των οποίων και νέα ports των Darius και Tetris που δεν είχαμε δει ποτέ ξανά στο παρελθόν.

Tags: