Modder έκανε το ακατόρθωτο προσθέτοντας σκάλες στο Fallout 4! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ναι, καλά διαβάσατε
03 Αυγούστου 2022 14:24
Modder έκανε το ακατόρθωτο προσθέτοντας σκάλες στο Fallout 4! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολλοί είναι αυτοί που έλεγαν ότι αυτή η μέρα δε θα έρθει ποτέ.

Παρόλα αυτά είναι αλήθεια. Ένας modder κατάφερε το ακατόρθωτο: Πρόσθεσε σκάλες σε παιχνίδι της Bethesda!

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, μία από τις περίφημες αδυναμίες της Creation Engine, της μηχανής γραφικών που χρησιμοποιούν τα πασίγνωστα RPGs της ομάδας, όπως τα Skyrim και Fallout, είναι οι σκάλες. Συγκεκριμένα, μόλις ο παίκτης βρεθεί μπροστά από μια σκάλα, το παιχνίδι σταματάει, φορτώνει την περιοχή του πάνω ορόφου και μεταφέρει αυτόματα εκεί τον παίκτη. Μάλιστα, ακόμη και το άκρως αναμενόμενο Starfield ενδέχεται να μην έχει κανονικές σκάλες, αν λάβουμε υπόψη τις δηλώσεις του Todd Howard σε μια συνέντευξή του για το Telegraph το 2021.

Υπάρχει όμως φως στο τούνελ ή καλύτερα…στον πάνω όροφο. Η Bethesda φαίνεται πως βρήκε τον άνθρωπό της, αφού ο modder neeher κατάφερε να προσθέσει πλήρως λειτουργικές σκάλες στο Fallout 4 για τα Settlements που κατασκευάζει εντός του κόσμου ο παίκτης. Μάλιστα, ο modder έφτιαξε σκάλες για κτήρια ενός ορόφου, για ψηλότερα κατασκευάσματα δύο ορόφων και πανύψηλες σκάλες για warehouses, ενώ το mod του περιλαμβάνει και ένα slide χαρακτηριστικό για γρήγορο κατέβασμα.

Βέβαια, το κερασάκι στην τούρτα είναι το tutorial βίντεο που ετοίμασε, το οποίο μεταξύ σοβαρού και αστείου εξηγεί αναλυτικά πως δουλεύουν οι σκάλες, ντύνοντας τον ξεναγό που παρουσιάζει το χαρακτηριστικό με το κατάλληλο κοστούμι για να γιορτάσει την περίσταση.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που θέλετε να δείτε ένα gaming θαύμα με τα ίδια σας τα μάτια, ορίστε το σχετικό βίντεο που δείχνει σκάλες (!) σε παιχνίδι της Bethesda:

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως μπορείτε να μπορείτε να βρείτε εντελώς δωρεάν το εν λόγω mode και αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης στο Nexus Mods, πατώντας εδώ.