Κλάπηκε συλλογή Pokémon καρτών αξίας $500,000!

Η οποία περιλάμβανε έναν first edition Charizard
29 Ιουλίου 2022 22:21
Κλάπηκε συλλογή Pokémon καρτών αξίας $500,000!

Τον τελευταίο καιρό η αξία των συλλεκτικών Pokémon καρτών έχει εκτοξευθεί, κάτι που όπως φαίνεται τις έχει βάλει μέχρι και στο στόχαστρο εγκληματιών. Συγκεκριμένα, ο 62χρόνος ασφαλιστής Christopher Polydorou από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατήγγειλε πρόσφατα στις αρχές πως κάποιος διέρρηξε το σπίτι του, κλέβοντας μέρος της Pokémon συλλογής του. Μάλιστα, επισήμανε πως η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά το μισό εκατομμύριο σε δολάρια!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η καταγγελία έγινε στον σερίφη της κομητείας Σπάρτανμπουργκ, στη Νότια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών και δεν περιλαμβάνει πολλές λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα, ο ασφαλιστής ανέφερε απλά πως ένα άγνωστο άτομο μπήκε στο δωμάτιο που φιλοξενούσε τα συλλεκτικά του αντικείμενα στην εξακοσίων τετραγωνικών έπαυλή του στη θάλασσα. Από εκεί αφαίρεσε ένα ολόκληρο κουτί με Pokémon κάρτες. Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του, η αξία τους ξεπερνούσε το μισό εκατομμύριο, μιας και κλάπηκε μια first edition Charizard κάρτα, καθώς και τρία πακέτα που ήταν σφραγισμένα εδώ και 20 χρόνια, με χώρα προέλευσης την Ιαπωνία!

Το μόνο στοιχείο που έδωσε στις αρχές ο 62χρόνος είναι πως τον Οκτώβριο του 2021 είχαν μπει στο χώρο διάφοροι εργάτες μιας εταιρίας εγκατάστασης εξαερισμού, τους οποίους είχε προσλάβει η μητέρα του. Από τότε θεωρητικά δεν είχε μπει ποτέ ξανά κάποιος στο χώρο της συλλογής.

Αν και ασφαλιστής, παραδόξως ο Christopher δεν είχε ασφαλισμένη τη τρομερά πολύτιμη συλλογή του.

Για την ιστορία, η αξία των Pokémon καρτών έχει φτάσει στα ύψη, κυρίως χάρη σε διάφορους YouTubers του εξωτερικού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Logan Paul, ο οποίος μπήκε μέχρι και στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Guiness, επειδή πλήρωσε πάνω από 5 εκατομμύρια δολάρια για μια Pikachu Illustrator κάρτα!

Tags: