Η ανάπτυξη του Star Wars: KOTOR remake περνάει μία “κόλαση”

Απολύθηκαν δύο σημαντικά μέλη της ομάδας
27 Ιουλίου 2022 09:04
Η ανάπτυξη του Star Wars: KOTOR remake περνάει μία “κόλαση”

Στο PlayStation Showcase event του 2021, η Sony είχε ανακοινώσει το remake του θρυλικού Star Wars: Knights of the Old Republic, με την Aspyr, την Saber Interactive (προστέθηκε αργότερα) αλλά και την Lucasfilm Games, στο τιμόνι της ανάπτυξης.

Τώρα, στα φώτα της δημοσιότητας ήρθε μία δυσάρεστη είδηση, μιας και το Bloomberg αναφέρει ότι η ανάπτυξη του παιχνιδιού σταμάτησε και περνάει μία «κόλαση». Η Aspyr απέλυσε αιφνιδιαστικά τον art director Jason Minor και τον design director Brad Prince μέσα στον Ιούλιο, μετά από την παρουσίαση ενός demo του παιχνιδιού στην Lucasfilm και στην Sony.

Το remake βρίσκεται υπό ανάπτυξη εδώ και τρία χρόνια και ενώ το αρχικό πλάνο ήταν να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2022, ένας πιο «ρεαλιστικός στόχος» είναι τώρα το 2025, σύμφωνα πάντα με ρεπορτάζ του Bloomberg. Επιπροσθέτως, το Bloomberg αναφέρει ότι γίνεται μια γενική αναδιοργάνωση στις ομάδες που έχουν αναλάβει τον τίτλο.

Μέχρι στιγμής, ούτε η Saber Interactive, ούτε η Aspyr, αλλά ούτε και η Sony έχουν απαντήσει δημόσια πάνω σε αυτό. To Knights of the Old Republic αφηγείται μια ιστορία Jedi εναντίον Sith που διαδραματίζεται περίπου 4.000 χρόνια πριν από την άνοδο του Galactic Empire που προβλήθηκε στο Star Wars του 1977.

To Knights of the Old Republic remake εκτός από το PS5, πρόκειται να καταφθάσει και στο PC. Μέχρι να ανακοινωθεί κάτι επίσημα από τις εταιρίες παραμείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.