Η Mojang απαγορεύει τα NFTs στο Minecraft

Τα οποία είχαν ιοθετήσει διάφοροι servers
21 Ιουλίου 2022 15:12
Η Mojang απαγορεύει τα NFTs στο Minecraft

Μέσα από μια ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Minecraft, η Mojang ανακοίνωσε πως απαγορεύει τη χρήση NFTs εντός του παιχνιδιού, τονίζοντας πως δε σκοπεύει μάλιστα να αξιοποιήσει με κάποιον τρόπο την blockchain τεχνολογία.

Συγκεκριμένα, η εταιρία θέλει να περιορίσει το φαινόμενο, αφού τελευταία διάφοροι servers αντάμειβαν με NFTs τους παίκτες για δραστηριότητες εντός τους, με διάφορες απάτες και άλλες κακόβουλες ενέργειες να λαμβάνουν χώρα. Παράλληλα, υπήρξαν και εταιρίες που αξιοποιήσαν τα skins και τα αρχεία του Minecraft για να πουλήσουν NFTs, καθώς και άλλα προβλήματα.

Για τους λόγους αυτούς η Mojang αποφάσισε να αποστασιοποιηθεί, τονίζοντας μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της:

Για να διασφαλίσουμε ότι οι παίκτες του Minecraft έχουν μια ασφαλής και χωρίς αποκλεισμούς εμπειρία, οι blockchain τεχνολογίες δεν επιτρέπεται να ενσωματωθούν εντός του Minecraft client μας, ούτε και σε servers του Minecraft, ούτε να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία NFTs που σχετίζονται με οποιοδήποτε περιεχόμενο εντός του παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένων κόσμων, skins, persona αντικειμένων ή άλλων mods.

Θα παρακολουθούμε προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η blockchain τεχνολογία με την πάροδο του χρόνου, ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι παραπάνω αρχές θα διατηρηθούν και για να αποφασίσουμε αν θα επιτρέψουμε στο μέλλον πιο ασφαλείς εμπειρίες ή άλλες πρακτικές εφαρμογές για όλους στο παιχνίδι. Ωστόσο, για την ώρα δεν έχουμε κανένα πλάνο για ενσωμάτωση της blockchain τεχνολογίας στο Minecraft.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, συνοπτικά, τα NFTs είναι ψηφιακά αντικείμενα που βασίζονται στην blockchain τεχνολογία. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται κυρίως για αγορά ψηφιακής τέχνης, όπως ένας πίνακας, φωτογραφία ή βίντεο, τα οποία μπορεί κάποιος να τα έχει νόμιμα στην κατοχή του, με απόδειξη της ιδιοκτησίας τους. Φυσικά, όντας στην ουσία απλά ψηφιακά αρχεία, μπορούν να διακινούνται πανεύκολα στο διαδίκτυο, παρόλο που έχουν επιβεβαιωμένο ιδιοκτήτη.

Πρόσφατα έγινε γνωστό πως η αγορά τους βιώνει κρίση, αφού οι πωλήσεις μειώθηκαν κατακόρυφα τον Ιούνιο. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.