Το Steam προειδοποιεί για το gaming όσο έχει καύσωνα!

Και ειδικότερα τους κατόχους του Deck
20 Ιουλίου 2022 18:26
Το Steam προειδοποιεί για το gaming όσο έχει καύσωνα!

Με τον καύσωνα να χτυπάει αλύπητα Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία και τα 40άρια να αρχίζουν και στην Ελλάδα, το Steam ακολούθησε στα χνάρια της Nintendo και εξέδωσε δική του ανακοίνωση για το gaming όσο έχει καύσωνα.

Αναλυτικότερα, η εταιρία του Gabe Newell απευθύνθηκε στους κατόχους του Steam Deck, επισημαίνοντας πως η κονσόλα έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί ομαλά σε περιβάλλοντα με θερμοκρασίες μεταξύ 0° και 35° C. Η ανάρτηση που έγινε στον επίσημο λογαριασμό της πλατφόρμας στο Twitter εξηγεί πως μπορεί να υπάρξει αυτόματο performance throttling αν οι εσωτερικές θερμοκρασίες της APU υπερβούν το όριο των 100°C, πράγμα που σημαίνει μειωμένη απόδοση για να προστατευτεί το hardware.

Συγκεκριμένα, η Valve τόνισε:

Για τους φίλους μας που βρίσκονται εν μέσω καύσωνα, μια σύντομη σημείωση σχετικά με το Steam Deck σε υψηλές θερμοκρασίες. Το Steam Deck αποδίδει καλύτερα σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος μεταξύ 0° και 35° C. Εάν η θερμοκρασία ανέβει πάνω από το όριο αυτό, το Steam Deck ενδέχεται να αρχίσει να μειώνει την απόδοσή του για να προστατευτεί.

Λίγες περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό - η APU του Steam Deck λειτουργεί καλά σε θερμοκρασίες έως και 100°C. Στους 100°C αρχίζει να περιορίζει την απόδοσή της και στους 105°C κλείσει εντελώς. Και πάλι, αυτό γίνεται για να προστατευτεί τόσο η κονσόλα όσο και εσείς από ζημιές.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως στη δική της δημοσίευση, η Nintendo συμβούλεψε επίσης τους παίκτες να διατηρούν καθαρούς τους αεραγωγούς της κονσόλας τους και να την έχουν σε περιβάλλον με καλό εξαερισμό.

Οι συμβουλές αυτές σίγουρα δεν είναι άσχημες. Καλό θα ήταν πράγματι να βεβαιωθείτε πως οι κονσόλες σας και το PC σας είναι καθαρά και πως έχουν επαρκή εξαερισμό, για να συνεχίσετε άφοβα το καλοκαιρινό σας gaming εν όψει του καύσωνα που έρχεται.