Η Nintendo εξαγοράζει εταιρία CGI που θα αποτελεί σύντομα τη Nintendo Pictures

Κάτω από την ομπρέλα του ιαπωνικού κολοσσού η Dynamo Pictures
14 Ιουλίου 2022 16:12
Η Nintendo εξαγοράζει εταιρία CGI που θα αποτελεί σύντομα τη Nintendo Pictures

Η Nintendo μόλις ανακοίνωσε μια νέα εξαγορά, με στόχο να ενισχύει την παραγωγή “οπτικού περιεχομένου”.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, κάτω από την ομπρέλα του ιαπωνικού κολοσσού θα βρίσκεται σύντομα η Dynamo Pictures. Πρόκειται για μια εταιρία με έδρα το Τόκιο, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή CGI για ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, animation, αλλά και παιχνίδια. Παράλληλα, έχει εμπειρία και στον τομέα του motion capture και της διανομής βίντεο.

Στο παρελθόν η εταιρεία είχε παράγει CG για διάφορες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης σεζόν της σειράς Ghost in the Shell SAC_2045 του Netflix. Όσον αφορά το gaming, η εταιρεία έχει βοηθήσει με το motion capture για τίτλους όπως το Death Stranding, το Nier Replicant, το Monster Hunter World και το Persona 5, ενώ είχε εργαστεί στο CGI του Final Fantasy XIII-2, έχοντας βοηθήσει και την ίδια τη Nintendo με τα cutscenes του Metroid: Other M.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Nintendo σκοπεύει να εξαγοράσει το 100% των διαθέσιμων μετοχών της Dynamo, η οποία όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά θα μετονομαστεί σε Nintendo Pictures Co, Ltd και θα εστιάσει στην ανάπτυξη περιεχομένου που αφορά τα IPs της Nintendo.

To deal αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 3 Οκτωβρίου.

Tags: