Σύντομα δε θα μπορείτε να παίξετε αυτό το Assassin's Creed ακόμα και αν το αγοράσατε

Όσον αφορά το Steam
11 Ιουλίου 2022 14:15
Σύντομα δε θα μπορείτε να παίξετε αυτό το Assassin's Creed ακόμα και αν το αγοράσατε

Πριν από μερικές ημέρες σας ενημερώσαμε πως η Ubisoft σκοπεύει την 1η Σεπτεμβρίου να κλείσει τους servers διαφόρων παιχνιδιών της, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και διάφορα κεφάλαια των σειρών Assassin's Creed, Far Cry και Tom Clancy's. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό σημαίνει πως τα multiplayer και online στοιχεία των εν λόγω τίτλων θα σταματήσουν να είναι λειτουργικά, ωστόσο η gaming κοινότητα διαπίστωσε πως υπάρχει ένα κεφάλαιο της σειράς Assassin's Creed που θα σταματήσει να λειτουργεί εξ ολοκλήρου, παρόλο που πρόκειται για single-player τίτλο.

Αναλυτικότερα, μέσα από μια ανάρτηση που συζητήθηκε αρκετά στο Reddit, έγινε γνωστό πως μετά το καλοκαίρι, ακόμη και οι παίκτες που έχουν αγοράσει το Assassin's Creed Liberation HD στο Steam δε θα μπορούν να το παίξουν. Αναμενόμενα αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα κύμα από αρνητικές κριτικές στην σελίδα του στην πλατφόρμα, με πολλούς να αναφέρουν πως ο τίτλος πωλούνταν πρόσφατα με έκπτωση και τελικά σε μερικές εβδομάδες από τώρα θα είναι unplayable.

Μετά το κλείσιμο των servers, λοιπόν, ο μόνος τρόπος για να παίξει κάποιος το συγκεκριμένο κεφάλαιο της λατρεμένης σειράς στο Steam θα είναι η αγορά του Assassin's Creed ΙΙΙ Remastered, το οποίο περιλαμβάνει εντός του και ένα remaster του Assassin's Creed Liberation.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το μήνυμα που εμφανίζεται πλέον στη σελίδα του παιχνιδιού.

Για την ιστορία, το Assassin's Creed III: Liberation ήταν ένα spin-off του τρίτου κεφαλαίου, στο οποίο πρωταγωνιστούσε η Aveline de Grandpre. Τα γεγονότα του λαμβάνουν χώρα παράλληλα με αυτά του κεντρικού παιχνιδιού, με τον Connor να εμφανίζεται μάλιστα κατά τη διάρκεια της περιπέτειας. Το Liberation είχε κυκλοφορήσει το 2012 αρχικά αποκλειστικά για τη φορητή κονσόλα PlayStation Vita. To 2014 η εμπειρία αναβαθμίστηκε με την Liberation HD έκδοση για τα PS3, Xbox 360 και PC, με το Liberation Remastered να ανανεώνει ξανά το παιχνίδι για τα PS4, Xbox One, PC και Nintendo Switch το 2019.