Φιλανθρωπικό gaming live stream συγκέντρωσε $3 εκατομμύρια για καλό σκοπό

Η gaming κοινότητα ενώνεται για καλό
04 Ιουλίου 2022 15:56
Φιλανθρωπικό gaming live stream συγκέντρωσε $3 εκατομμύρια για καλό σκοπό

Μετά από δύο χρόνια χωρίς κανένα event με φυσική παρουσία, το Summer Games Done Quick επέστρεψε, με μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην προαστιακή πόλη Μπλούμινγκτον της Μινεσότα. Στο πλαίσιο του SGDQ 2022, λοιπόν, η gaming κοινότητα έδειξε πως μπορεί να ενώσει τις δυνάμεις της για καλό και συγκέντρωσε περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια - $3,016,200 για την ακρίβεια.

Τα χρήματα από όλες τις δωρεές θα πάνε στην μη κερδοσκοπική οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική και ανθρωπιστική οργάνωση, που παρέχει επείγουσα βοήθεια σε άτομα που έχουν τραυματιστεί από ένοπλες συγκρούσεις, επιδημίες, αποκλεισμό από την παροχή ιατρικής φροντίδας και φυσικές καταστροφές, κυρίως σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας, που έχουν έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το Games Done Quick διοργανώνει livestreams βιντεοπαιχνιδιών για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Στο πλαίσιο των events αυτών γνωστά μέλη της speedrunning κοινότητας τερματίζουν πληθώρα τίτλων, ενώ οι gamers που παρακολουθούν ζωντανά έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν το σκοπό. Μεταξύ άλλων φέτος την παράσταση έκλεψε ένα speedrun του Halo Infinite από τον WaifuRuns σε λιγότερο από 90 λεπτά, ενώ φυσικά δεν έλειψαν και speedruns του Elden Ring. Παράλληλα, στο event ολοκληρώθηκαν και τίτλοι όπως το Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, το Super Mario 64, το Ocarina of Time, το Donkey Kong Country, το Doom Eternal, το Metal Gear Rising: Revengeance κ.α.

Για την ιστορία, το πρώτο event που είχε κάνει ο οργανισμός είχε πραγματοποιηθεί το 2010, συγκεντρώνοντας τότε περίπου δέκα χιλιάδες δολάρια. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα το Games Done Quick έχει στηρίξει με πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια φιλανθρωπικούς οργανισμούς σε όλο τον πλανήτη.

Tags: