ΦΗΜΗ: Το PlayStation ετοιμάζει DualSense “Pro” χειριστήριο σαν το Xbox Elite

Και η ανακοίνωσή του βρίσκεται προ των πυλών
16 Ιουνίου 2022 09:41
ΦΗΜΗ: Το PlayStation ετοιμάζει DualSense “Pro” χειριστήριο σαν το Xbox Elite

Σύμφωνα με νέες φήμες, η Sony ετοιμάζει ένα «γνήσιο επαγγελματικό» χειριστήριο για το PlayStation 5, το οποίο θα αποκαλυφθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, ο πλέον ευρέως γνωστός ρεπόρτερ/leaker Tom Henderson έρχεται τώρα μέσα από ένα δημοσίευμά του στο tryhardguides.com να αποκαλύψει τα σχέδια της εταιρίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, αυτό το DualSense “Pro” χειριστήριο έχει κωδική ονομασία ‘Hunt’ και θα διαθέτει διάφορα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα αφαιρούμενους αναλογικούς μοχλούς, στοπ για τις σκανδάλες και πίσω πλήκτρα υπό τη μορφή paddles.

Ο Henderson αναφέρει πως έχει λάβει και φωτογραφίες από ένα υποτιθέμενο πρωτότυπο, αλλά δε μπορεί να τις δημοσιεύσει γιατί η φύση τους είναι τέτοια που θα αποκάλυπτε την πηγή του. Αξίζει να σημειωθεί πως όπως προκύπτει από αυτές τις εικόνες, η Sony πειραματίζεται με χαρακτηριστικά όπως η εξολοκλήρου αφαίρεση και αλλαγή των αναλογικών μοχλών και των εξαρτημάτων τους. Αυτό σημαίνει πως αν το χειριστήριο παρουσιάσει το λεγόμενο “stick drift”, οι αναλογικοί θα μπορούν να αντικατασταθούν πανεύκολα. Στην αντίπερα όχθη, το Xbox Elite Controller, η αντίστοιχη premium πρόταση της Microsoft, προσφέρει μόνο αλλαγή των στικ των μοχλών με επιλογές διαφόρων αξεσουάρ, όπως για παράδειγμα με κυρτή ή κοίλη επιφάνεια.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ αναφέρει πως το “PS5 Pro Controller” θα έχει και σημαντικές αναβαθμίσεις όσον αφορά το λογισμικό του. Ενδεχομένως η Sony να ετοιμάζει κάποιο συνοδευτικό app για την προσαρμογή και την αποθήκευση συγκεκριμένων προφίλ και την παραμετροποίηση άλλων πτυχών της εμπειρίας.

Για την ώρα δεν ξέρουμε πότε ακριβώς σκοπεύει η Sony να παρουσιάσει το νέο αυτό DualSense χειριστήριο, με τον Henderson να αναφέρει πως μπορούμε να περιμένουμε νεότερα σε μερικές εβδομάδες, ίσως και στο τέλος του μήνα, τονίζοντας πως η εταιρία έχει στα σκαριά διάφορες hardware ανακοινώσεις.