Πληροφορίες και νέα gameplay πλάνα από το remake του Resident Evil 4

Μέσα από το Capcom Showcase event
14 Ιουνίου 2022 07:43
Πληροφορίες και νέα gameplay πλάνα από το remake του Resident Evil 4

Κατά τη διάρκεια του Capcom Showcase event ελέω του Summer Game Fest, η ιαπωνική εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα τα νέα πλάνα από το remake του Resident Evil 4. Πιστή στο ραντεβού της, η Capcom παρουσίασε περισσότερο τη νέα έκδοση του τίτλου, η οποία είναι άκρως αναβαθμισμένη για να «στέκεται» επάξια στις απαιτήσεις του σήμερα.

Η Capcom ξεκίνησε με το ίδιο trailer που παρακολουθήσαμε στο πρόσφατο State of Play, ενώ λίγο αργότερα πήραμε μια μικρή γεύση από τον Leon S. Kennedy να βρίσκεται στο αρχικό δάσος. Μετά από αυτό, ο director Yasuhiro Anpo και ο producer Yoshiaki Hirabayashi, είπαν δύο λόγια για το παιχνίδι.

Αρχικά, επιβεβαίωσαν πως το παιχνίδι θα έχει κάμερα τρίτου προσώπου, το ξεκαθάρισαν αυτό, μιας και ο τελευταίος RE τίτλος, το VILLAGE, ήταν στο πρώτο πρόσωπο. Επίσης, δήλωσαν πως πρόκειται για ένα συνολικό re-imagine του αρχικού τίτλου.

Εκτός από το "re-imagining" του πράγματος, υποσχέθηκαν ότι θέλουν να διατηρήσουν την ταυτότητα του κλασσικού RE4, αλλά να το φέρουν στο σήμερα πιο εκσυγχρονισμένο. Θέλουν να βεβαιωθούν ότι θα διατηρεί το “αίσθημα του φόβου και της μοναξιάς”, όπως στο πρώτο παιχνίδι και να συνεχίσει να περιλαμβάνει συναρπαστικές μάχες.

Για να αναδειχθεί πραγματικά η έννοια του τρόμου των ανθρώπων που κοντρολάρονται από την τρέλα, οι ganados έχουν επανασχεδιαστεί πλήρως.

Οι δηλώσεις της Capcom από το επίσημο site της:

Το Resident Evil 4 διατηρεί την ουσία του αρχικού παιχνιδιού, ενώ παρουσιάζει εκσυγχρονισμένο gameplay, μία επανασχεδιασμένη ιστορία και ζωηρά λεπτομερή γραφικά για να γίνει αυτό το πιο πρόσφατο survival horror παιχνίδι, όπου διασταυρώνονται η ζωή, ο θάνατος, ο τρόμος και η κάθαρση. Το Resident Evil 4 σχεδιάστηκε ξανά για το σήμερα.

Αξίζει να αναφερθεί πως το remake του Resident Evil 4, πέρα από τεχνικά αναβαθμισμένο, θα είναι και εμπλουτισμένο με νέο περιεχόμενο ειδικά σχεδιασμένο για το επερχόμενο PlayStation VR 2 της Sony.

Το Resident Evil 4 Remake θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στις κονσόλες νέας γενιάς Xbox Series X|S και PlayStation 5, ενώ θα έρθει και στο PC μέσω Steam, στις 24 Μαρτίου 2023.