Το Pentiment είναι το νέο περίεργο μεσαιωνικό παιχνίδι της Obsidian για το Xbox

Με εικαστικό που μοιάζει με κινούμενα χειρόγραφα
13 Ιουνίου 2022 00:59
Το Pentiment είναι το νέο περίεργο μεσαιωνικό παιχνίδι της Obsidian για το Xbox

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Obsidian Entertainment ανακοινώνει ένα καινούργιο παιχνίδι της στις καλοκαιρινές παρουσιάσεις του Xbox. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Xbox & Bethesda Games Showcase 2022 είδαμε την αποκάλυψη του Pentiment.

Πρόκειται για ένα narrative adventure παιχνίδι, επικεφαλής του οποίου είναι ο lead designer του λατρεμένου Fallout: New Vegas και των Pillars of Eternity, Josh Sawyer. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως το εικαστικό της εμπειρίας είναι εμπνευσμένο από τα χειρόγραφα και τις ξυλογραφίες που έχουν διατηρηθεί από τον μεσαίωνα.

Στο Pentiment θα αναλαμβάνετε το ρόλο του Andreas Maler στον 16ο αιώνα, ενός καλλιτέχνη που εργάζεται στο παλιό σενάριο του Kiersau Abbey σε μια περίοδο μεγάλης κοινωνικής αναταραχής. Τελειώνοντας το αριστούργημά του, ο Andreas μπλέκεται άθελά του σε μια σειρά δολοφονιών που λαμβάνουν χώρα επί 25 χρόνια. Οι αγρότες, οι κλέφτες, οι τεχνίτες, οι μοναχοί, οι ευγενείς, ακόμη και οι άγιοι πρέπει να ερευνηθούν και να ανακριθούν για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Έτσι, οι παίκτες θα κληθούν να αποφασίσουν για όλες τις επιλογές του Andreas, από το εκπαιδευτικό του υπόβαθρο και τον τρόπο ζωής του, μέχρι τον τρόπο με τον οποίο θα ερευνά τις δολοφονίες.

Το Pentiment αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτό το Νοέμβριο, στα Xbox One, Xbox Series X|S και PC έναντι $19.99. Συγχρόνως, το παιχνίδι θα είναι διαθέσιμο από την πρώτη μέρα και στη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass.