Diablo Immortal: Για έναν maxed-out χαρακτήρα χρειάζονται πάνω από $100,000!

Νέα έρευνα για τα microtransactions του τίτλου
06 Ιουνίου 2022 15:26
Diablo Immortal: Για έναν maxed-out χαρακτήρα χρειάζονται πάνω από $100,000!

Το Diablo Immortal κυκλοφορεί από τις αρχές του Ιουνίου για iPhone, Android και PC, με πολλά θετικά, αλλά και αρνητικά σχόλια από τους παίκτες. Ειδικότερα όσον αφορά τα παράπονα της κοινότητας, τα περισσότερα από αυτά σχετίζονται με τα microtransactions και τους τρόπους που η εμπειρία προσπαθεί να αποσπάσει χρήματα.

Όπως φαίνεται μάλιστα, τα microtransactions του Diablo Immortal σχεδόν δεν έχουν ταβάνι, αφού το YouTube κανάλι Bellular News έκανε τα μαθηματικά, συνειδητοποιώντας πως για να γίνει maxed-out ένας χαρακτήρας πρέπει να δαπανηθούν πάνω από 100 χιλιάδες δολάρια!

Συγκεκριμένα, το βίντεο τονίζει πως τα Legendary Gems, ένα είδος premium νομισμάτων στο παιχνίδι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναβάθμιση ενός χαρακτήρα στο post-game, δεν γίνεται προς το παρόν να αποκτηθούν με κανέναν τρόπο από τους παίκτες, εκτός και αν αποφασίσουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώνουν για αυτά με πραγματικά χρήματα. Μάλιστα, αυτό που κάνει την κατάσταση ακόμη χειρότερη είναι πως τα νομίσματα αυτά δεν μπορούν να αγοραστούν απευθείας, αλλά αντιθέτως περιλαμβάνονται μόνο στα Legendary Crests, τα οποία είναι τα loot boxes του Immortal, προσθέτοντας στην ήδη επίπονη διαδικασία και τον παράγοντα της τύχης.

Συγχρόνως, fans στο Reddit που επίσης προσπαθούν να προσδιορίσουν το μέγιστο ποσό που χρειάζεται να δαπανηθεί, κατέληξαν πως οι 100 χιλιάδες δολάρια ίσως και να είναι συντηρητική εκτίμηση. Όπως εξηγούν στο σχετικό thread, υπάρχει ένα ολόκληρο επίπεδο αναβαθμίσεων που ξεκλειδώνεται μόνο όταν ένας παίκτης καταφέρει να φτάσει τα 5-star gems του σε Rank 10. Για να το καταφέρει αυτό κάποιος υπολογίζεται ότι χρειάζεται έως και $50.000 σε loot boxes. Έπειτα, στην εξίσωση αυτή μπαίνουν και τα resonating boards, τα οποία αφήνουν να εννοηθεί πως η διαδικασία αυτή μπορεί να επαναληφθεί πολλαπλές φορές, με το κολοσσιαίο αυτό ποσό να απαιτείται κάθε φορά!

Για την ώρα η Blizzard δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα επί του θέματος, αλλά αν αυτό αλλάξει θα σας ενημερώσουμε φυσικά με νέα σχετική είδηση.