Το νέο παιχνίδι του δημιουργού των Shenmue μάλλον δεν είναι αυτό που περιμένατε

Γνωρίστε το Air Twister
01 Ιουνίου 2022 19:21
Το νέο παιχνίδι του δημιουργού των Shenmue μάλλον δεν είναι αυτό που περιμένατε

Ο θρυλικός game developer Yu Suzuki, ο οποίος ευθύνεται μεταξύ άλλων για κλασικούς τίτλους της SEGA όπως τα Shenmue, Virtua Fighter και OutRun, αποκάλυψε τώρα το νέο του project και μάλλον δεν είναι αυτό που περιμένατε.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η YS Net ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Air Twister, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στις 24 Ιουνίου στις πλατφόρμες της συνδρομητικής υπηρεσίας Apple Arcade, δηλαδή στα iPhone, iPad, Mac και Apple TV. Πρόκειται για ένα "3D swipe shooter", στο οποίο οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο της Princess Arch και πρέπει να παλέψουν για να σώσουν τον πλανήτη από τους εξωγήινους εισβολείς.

Όπως αποκάλυψε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο GameSpot, το Air Twister βασίζεται σε μια ιδέα που είχε ο Yu Suzuki τη δεκαετία του '80, πριν την προσαρμόσει και δημιουργήσει το Space Harrier, λόγω των τεχνικών περιορισμών της εποχής. Φυσικά, όπως φαίνεται και από το trailer, το παιχνίδι σίγουρα μοιάζει με το Space Harrier, ενώ πολλοί εντόπισαν ομοιότητες και με το Panzer Dragoon.

Συνολικά, η δράση του Air Twister θα λαμβάνει χώρα σε 12 διαφορετικές πίστες, με τους παίκτες να έρχονται αντιμέτωποι με 20 διαφορετικούς εχθρούς και 10 μοναδικά bosses. Παράλληλα, θα υπάρχουν ranked leaderboards και modes που θα μπορούν να ξεκλειδωθούν με συλλογή αστεριών, ενώ όσοι επιθυμούν θα μπορούν να παίξουν και με χειριστήριο.

Ακολουθεί το trailer που συνόδευσε την ανακοίνωση του παιχνιδιού.