Το «πραγματικό» Witcher σχολείο της Πολωνίας θα κλείσει (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από επτά χρόνια και 3117 εκπαιδευμένους Witchers
25 Μαΐου 2022 18:28
Το «πραγματικό» Witcher σχολείο της Πολωνίας θα κλείσει (ΒΙΝΤΕΟ)

Το franchise Witcher που ξεκίνησε από τα βιβλία, έγινε παγκοσμίως γνωστό χάρη στα παιχνίδια και στη συνέχεια απέκτησε και μια τρομερά επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά στο Netflix, είχε εμπνεύσει μέχρι και ένα πραγματικό Witcher σχολείο, το οποίο είχε φυσικά έδρα την Πολωνία.

Αυτό λειτουργούσε εδώ και επτά χρόνια και μέσα από τα 40 live-action role-play events που είχε διοργανώσει, είχε «εκπαιδεύσει» συνολικά 3117 Witchers. Ωστόσο, το εν λόγω Witcher σχολείο αναγκάζεται τώρα να σταματήσει τη λειτουργία του, εξαιτίας του τερματισμού του συμβολαίου του με την CD Projekt, για τη χρήση του ονόματος The Witcher. Για την ώρα δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι συνέβη πίσω από τα παρασκήνια, ωστόσο φημολογείται πως ο λόγος είναι πολιτικός.

Συγκεκριμένα, η 5 Żywiołów (5 Elements), η εταιρία που διατρανώνει τα events, ισχυρίζεται πως η CD Projekt (developer των Witcher παιχνιδιών) ακύρωσε το συμβόλαιο εξαιτίας της εμπλοκής ενός υψηλόβαθμου στελέχους της 5 Elements στην πολωνική καθολική οργάνωση Ordo Iuris, η οποία τάσσεται κατά των αμβλώσεων (ένα θέμα που συζητιέται αρκετά τελευταία έπειτα από την πρόταση αλλαγής της νομοθεσίας στις ΗΠΑ) και κατά των LGBTQ+ κοινοτήτων. Το εν λόγω μέλος είναι η γυναίκα του ιδρυτή της εταιρίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις στον εγχώριο πολωνικό Τύπο, με την CD Projekt να κάνει δηλώσεις και σε μέσα του εξωτερικού σχετικά με το θέμα, τονίζοντας στο Eurogamer:

Τον Φεβρουάριο αποφασίσαμε να τερματίσουμε τη συνεργασία μας με τους διοργανωτές του Witcher School και τώρα η περίοδος προκήρυξης των τριών μηνών έληξε. Για περισσότερο context, αυτή η συνεργασία αφορούσε το ίδιο το LARP (live-action role-play) και τα πιθανά εμπορεύματα που συνδέονται με αυτό. Δεν παρέχουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα.