Το νέο PS5 bundle έφτασε στα ράφια και εκτόξευσε τις πωλήσεις του Horizon Forbidden West

Στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου
23 Μαΐου 2022 13:25
Το νέο PS5 bundle έφτασε στα ράφια και εκτόξευσε τις πωλήσεις του Horizon Forbidden West

Πριν μερικές ημέρες η Sony έφερε στην αγορά ένα νέο bundle για το PS5, τόσο για την κανονική όσο και για την Digital έκδοση της κονσόλας, το οποίο περιλαμβάνει εντός του ένα αντίτυπο του Horizon Forbidden West. Πρόκειται για τον open world αποκλειστικό τίτλο από την Guerrilla Games που έκανε αρχικά το ντεμπούτο του τον Φεβρουάριο.

Χάρη σε αυτό το νέο πακέτο αγοράς, λοιπόν, το Horizon Forbidden West κατάφερε να σκαρφαλώσει ξανά στην πρώτη θέση των UK Charts τρεις ολόκληρους μήνες μετά το αρχικό του ντεμπούτο. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του παιχνιδιού αυξήθηκαν κατά 94% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ το stock του PS5 στο Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται πως δέχθηκε μια σημαντική τονωτική ένεση. Αναλυτικότερα, και οι retail πωλήσεις του Gran Turismo 7 γνώρισαν μια σημαντική αύξηση, αφού αυξήθηκαν κατά 38% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Έτσι, και αυτός ο αποκλειστικός τίτλος της Sony κατάφερε να επιστρέψει ξανά στην πρώτη δεκάδα των βρετανικών charts. Τέλος, πολλοί από τους νέους PS5 κατόχους φαίνεται πως προτίμησαν και το Ratchet & Clank: Rift Apart, το οποίο δεν είναι διαθέσιμο για το PS4, αλλά μόνο για το επόμενης γενιάς σύστημα. Ο τίτλος της Insomniac Games είδε αντίστοιχη δραματική αύξηση των εβδομαδιαίων retail πωλήσεών του, της τάξεως του 275%, καταλαμβάνοντας την 15η θέση των charts.

Συνολικά, η περίοδος δεν είχε πολλές νέες κυκλοφορίες, με το Vampire: The Masquerade – Swansong να κάνει το ντεμπούτο του στη θέση 20, το Evil Dead - The Game να πέφτει από την 5η θέση στην 12η και το Nintendo Switch Sports να παραμένει ψηλά στη 2η θέση των charts. Ακολουθούν αναλυτικά τα δέκα παιχνίδια με τις περισσότερες retail πωλήσεις στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Μαΐου.

  1. Horizon Forbidden West
  2. Nintendo Switch Sports
  3. Lego Star Wars: The Skywalker Saga
  4. Mario Kart 8: Deluxe
  5. Pokémon Legends: Arceus
  6. Minecraft (Switch Edition)
  7. Grand Theft Auto 5
  8. FIFA 22
  9. Animal Crossing: New Horizons
  10. Gran Turismo 7