Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το The Lord of the Rings: Gollum

Η ομάδα ανάπτυξης μοιράστηκε κάποιες πληροφορίες
22 Μαΐου 2022 15:28
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το The Lord of the Rings: Gollum

Στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν μερικές νέες πληροφορίες για το The Lord of the Rings: Gollum μέσα από ένα ειδικό Q&A που έκανε η ομάδα ανάπτυξης στο Steam. Το στούντιο της Daedalic απάντησε σε ορισμένες από τις ερωτήσεις που τέθηκαν περισσότερο από τους fans, ξεκινώντας με την ερώτηση εάν το Gollum είναι επίσημο Lord of the Rings παιχνίδι .

Όπως επιβεβαίωσε η ομάδα ανάπτυξης, ο τίτλος έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ένας LOTR τίτλος και έχει εγκριθεί κανονικά από την Middle-Earth Enterprises, την license εταιρία του franchise. Αρχικά, έγινε γνωστό ότι η ιστορία του Gollum διαδραματίζεται παράλληλα με την αρχή του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, συμπεριλαμβανομένων των γεγονότων της Mordor, όπου ο Gollum απήχθη από τον Sauron και ανακρίθηκε και από τον Gandalf.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έχουν γίνει γνωστά λίγα πράγματα από τις περιπέτειες του Gollum, όμως ήταν αρκετά ώστε να μας δώσουν ένα εξαιρετικό περίγραμμα και χρονοδιάγραμμα για όλο το setting του παιχνιδιού.

Το στούντιο εξήγησε επίσης γιατί διάλεξε το Gollum να είναι το επίκεντρο της ιστορίας, λέγοντας ότι είναι "ένας από τους πιο συναρπαστικούς χαρακτήρες" που δημιούργησε ο Tolkien.

Ένα στριμμένο Hobbit με δύο προσωπικότητες, εκατοντάδων ετών και με πλούσια γνώση της Μέσης Γης. Παρά την εμφάνισή του, είναι ένα ευκίνητο πλάσμα που μπορεί να σκαρφαλώσει, να κάνει άλματα και να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που θα βρεθούν στο δρόμο του. Αυτό δημιουργεί μία επική περιπέτεια μέσα από συναρπαστικά μέρη της Μέσης Γης που δεν έχετε ξαναδεί και οδηγεί τον παίκτη σε ενδιαφέρουσες και ποικίλες επιλογές, όπως τα platforming και stealth.

Επιπροσθέτως, η ομάδα ανάπτυξης αναφέρει γιατί το δικό της Gollum δε μοιάζει και τόσο με το Gollum της τριλογίας. Έτσι, διευκρίνισε ότι ήθελε να δημιουργήσει κάτι μοναδικό και “δικό της”, γενικά, όχι μόνο για τον χαρακτήρα, αλλά και για τη Μέση Γη γενικότερα. Μάλιστα, τη φωνή του πρωταγωνιστή τη δανείζει ο Wayne Forester, ο οποίος έχει δουλέψει και σε άλλα παιχνίδια όπως το Elden Ring και το Xenoblade Chronicles 2.

Η Middle-earth Enterprises συνεργάζεται επίσης με την Electronic Arts σε ένα νέο παιχνίδι για κινητά.

Το The Lord of the Rings: Gollum αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2022 για PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One και Nintendo Switch.