H εταιρία των NBA 2K επαινεί το FIFA brand μετά το διαζύγιο με την EA

Ενδιαφέρουσες δηλώσεις από τον CEO της
18 Μαΐου 2022 19:59
H εταιρία των NBA 2K επαινεί το FIFA brand μετά το διαζύγιο με την EA

Έπειτα από τις φήμες και τις διαρροές της τελευταίας περιόδου, πριν μερικές ημέρες επιβεβαιώθηκε και επίσημα πως μετά την κυκλοφορία του FIFA 23 αργότερα φέτος, η EA θα ξεκινήσει μια νέα εποχή για την εξαιρετικά δημοφιλής σειρά ποδοσφαιρικών παιχνιδιών της, η οποία θα μετονομαστεί σε EA Sports FC.

Ωστόσο, η FIFA ανακοίνωσε συγχρόνως πως βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με άλλα third-party studios, publishers, media εταιρίες και επενδυτές, στοχεύοντας να κυκλοφορήσει το δικό της FIFA παιχνίδι το 2024. Αυτό έκανες πολλούς gamers να αναρωτιούνται ποια ομάδα ανάπτυξης ενδέχεται να αναλάβει το δύσκολο έργο της ανάπτυξης του νέου FIFA, με πολλούς να εικάζουν αν αυτή μπορεί να είναι η Take-Two, μητρική εταιρία της 2K Games των NBA παιχνιδιών.

Μιλώντας σχετικά με το θέμα στο IGN, o CEO της εταιρίας, Strauss Zelnick, αρνήθηκε να απαντήσει αν η Take-Two έχει εξασφαλίσει την άδεια για τα επόμενα FIFA παιχνίδια. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και μάλιστα επέλεξε να επαινέσει το brand, δηλώνοντας πως είναι «εξαιρετικό» και με «απίστευτη επιρροή». Αναλυτικότερα, το υψηλόβαθμο στέλεχος τόνισε:

Σίγουρα ενδιαφερόμαστε να επεκτείνουμε τις ευκαιρίες μας στον αθλητισμό και η FIFA έχει ένα εξαιρετικό brand και απίστευτη επιρροή. Ωστόσο, δεν έχουμε σχέδια που μπορούμε να συζητήσουμε αυτή τη χρονική στιγμή.

Για την ιστορία, η Take-Two είναι μια από τις λίγες εταιρίες που μπορεί να πληρώσει για την άδεια, αφού ένας από τους λόγους για τη ρήξη με την EA φημολογείται πως είναι η τεράστια τιμή που ζητά πλέον η FIFA. Αν πράγματι, λοιπόν, αποφασίσει να κάνει άνοιγμα και στο ποδόσφαιρο, το νέο FIFA θα βρεθεί κάτω από την ίδια στέγη με τα NBA 2K, WWE 2K και PGA Tour 2K.