Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας ξαναχτυπά αγοράζοντας ποσοστό της Nintendo!

Είναι πλέον ο πέμπτος μεγαλύτερος μέτοχός της
18 Μαΐου 2022 13:57
Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας ξαναχτυπά αγοράζοντας ποσοστό της Nintendo!

O Σαουδάραβας πρίγκιπας Mohammed bin Salman έχει πλέον στην κατοχή του το 5% της λατρεμένης gaming εταιρίας Nintendo.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σύμφωνα με τα στοιχεία του δημοσιογραφικού μέσου Bloomberg, ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας απέκτησε το 5.01% των δημιουργών των Zelda και Mario μέσα από την εταιρία του Electronic Gaming Development Company (EGDC). Το εν λόγω fund έχει συνολική αξία 500 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι πλέον ο πέμπτος μεγαλύτερος μέτοχος της Nintendo.

Όπως προκύπτει από τις δημόσιες καταχωρήσεις που έγιναν στο Υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνία, η εξαγορά έγινε για «επενδυτικούς σκοπούς». Συγχρόνως, αξίζει να σημειωθεί πως ένας εκπρόσωπος της Nintendo ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία έμαθε για την επένδυση της Σαουδικής Αραβίας μέσα από τις ειδήσεις και αρνήθηκε να κάνει κάποιο επιπλέον σχόλιο.

Για την ιστορία, η εν λόγω επένδυση συνεχίζει το σερί του πρίγκιπα, ο οποίος νωρίτερα φέτος, πάντα μέσα από το Public Investment Fund του, εξαγόρασε το 5% των Capcom και Nexon, ξοδεύοντας συνολικά πάνω από $1 δισεκατομμύριο, σύμφωνα με άλλο ρεπορτάζ του Bloomberg.

Συγχρόνως, στις αρχές του Απριλίου είχε εξαγοράσει το 96% της ιστορικής gaming εταιρίας SNK, ενώ το Δεκέμβριο του 2020 το fund εξαγόρασε και μετοχές των Activision Blizzard, Electronic Arts και Take-Two για πάνω από $3 δισεκατομμύρια. Έτσι, αναμένεται να επωφεληθεί αρκετά αν η εξαγορά της πρώτης από τη Microsoft ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Public Investment Fund αναφέρεται πως είναι καθοριστικής σημασίας για το στόχο του πρίγκιπα Mohammed bin Salman να κάνει τη σαουδαραβική οικονομία λιγότερο εξαρτημένη από τα έσοδα που προέρχονται από τις εξαγωγές πετρελαίου.

Tags: