Έλληνες game developers θα συμμετέχουν στο Συνέδριο Nordic Game 2022!

Πληροφορίες για την Ελληνική Αποστολή
16 Μαΐου 2022 14:44
Έλληνες game developers θα συμμετέχουν στο Συνέδριο Nordic Game 2022!

Σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε από τον Σύλλογο Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος (GDA Greece), μια ελληνική αποστολή θα ταξιδέψει στο Μάλμε της Σουηδίας για να δώσει το παρών στο Συνέδριο Nordic Game 2022!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Nordic Game αποτελεί ένα σύγχρονο συνέδριο και ταυτόχρονα μια εμπορική έκθεση που βασίζεται στα βιντεοπαιχνίδια. Πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στο Μάλμε της Σουηδίας και φιλοξενεί εκατοντάδες ομιλητές, παραγωγούς βιντεοπαιχνιδιών, επενδυτές και φυσικά κατακλύζεται από χιλιάδες κόσμο που αγαπά τη gaming βιομηχανία. Σε συνεργασία με μεγάλους χορηγούς, όπως η Epic Games, η Microsoft, η Nintendo και άλλα ονόματα της σκηνής, το φετινό Nordic Game 2022 θα γίνει στο Slagthuset, σημείο αναφοράς ως Gaming Hub, και θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 20 Μαΐου.

Πρώτη φορά οργανωμένη ετήσια ελληνική αποστολή

Φέτος, για πρώτη φορά ο ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος (GDA Greece) έχουν ετοιμάσει ήδη ελληνική εκπροσώπηση της κοινότητας που θα ταξιδέψει στη Σουηδία. Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε μια περίοδος κατά την οποία οι φιλόδοξοι game developers από όλη την επικράτεια μπορούσαν να δηλώσουν συμμετοχή με το project τους, με σκοπό να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Nordic Game 2022. Όταν ολοκληρώθηκε η φάση των αιτήσεων, συστάθηκε κριτική επιτροπή, η οποία διάλεξε με Ευρωπαϊκά πρότυπα, τα 5 καλύτερα projects (από 18 συνολικά συμμετοχές!) τα οποία τελικά θα βρεθούν στη διοργάνωση.

Παρακάτω θα βρείτε τη λίστα με τα παιχνίδια που επιλέχθηκαν για να πλαισιώσουν την ελληνική αποστολή, ενώ ακολουθεί και το βίντεο που ετοίμασε ο σύλλογος για τις συμμετοχές του.

  • Iphigames με το Skaramazuzu
  • Hidden Tower με το Siege the Day
  • Pixel Reign με το Darkverse: Rogue
  • Dragonis Games με το The Shore
  • Terahard με το Tentacle Thief