Η Konami είχε την πιο κερδοφόρα χρονιά στην ιστορία της

Ναι, καλά διαβάσατε
12 Μαΐου 2022 18:22
Η Konami είχε την πιο κερδοφόρα χρονιά στην ιστορία της

Μπορεί η Konami να έχει σταματήσει τις τακτικές μεγάλης κλίμακας gaming κυκλοφορίες, όπως μας είχε συνηθίσει πριν μερικά χρόνια μέσα από θρυλικά παιχνίδια όπως τα Metal Gear Solid και Silent Hill, αλλά αυτό φαίνεται πως δεν την πτοεί καθόλου. Κάθε άλλο για την ακρίβεια, αφού ο ιαπωνικός κολοσσός μόλις κατέγραψε την πιο κερδοφόρα χρονιά στην ιστορία του.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η εταιρία μόλις ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα, αναφέροντας έσοδα-ρεκόρ που αγγίζουν τα 299,5 δισεκατομμύρια γιεν για τον οικονομικό έτος που μόλις ολοκληρώθηκε. Πρόκειται για αύξηση της τάξεως σχεδόν του 10%, με τα λειτουργικά κέρδη να βρίσκονται επίσης σε επίπεδα ρεκόρ, φτάνοντας τα 74,4 δισεκατομμύρια γιέν. Το αξιοσημείωτο είναι πως από τα 299,5 δις, η συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων προέρχεται από τον τομέα της ψηφιακής ψυχαγωγίας.

Το παιχνίδι που κουβάλησε στις πλάτες του τα οικονομικά της εταιρίας δεν είναι άλλο από το Yu-Gi-Oh! Master Duel, το οποίο εξελίχθηκε σε κολοσσιαία επιτυχία, ξεπερνώντας τα 30 εκατομμύρια downloads. Συγχρόνως, τα ταμεία της Konami γέμισε και το eBaseball Pawafuru Puroyakyu 2022 που κυκλοφόρησε μόνο για την Ιαπωνία, καθώς και τα eFootball παιχνίδια.

Κοιτάζοντας το μέλλον, η εταιρία περιμένει τα πράγματα να πάνε ακόμη καλύτερα, αφού οι προβλέψεις της θέλουν τα έσοδα να φτάνουν τα 320 δισεκατομμύρια γιέν και τα κέρδη τα 76.5 δισεκατομμύρια γιεν.

Tags: