Η πρώτη «επικεφαλής κουλτούρας» της Blizzard ανέλαβε δράση

Συνεχίζεται ο μετασχηματισμός μετά το τεράστιο σκάνδαλο
06 Μαΐου 2022 21:02
Η πρώτη «επικεφαλής κουλτούρας» της Blizzard ανέλαβε δράση

Όπως ανακοίνωσε η Blizzard Entertainment, η Jessica Martinez είναι η πρώτη «επικεφαλής κουλτούρας», αναλαμβάνοντας συγχρόνως τον τίτλο της αντιπροέδρου.

Στο νέο της ρόλο, η Martinez θα είναι υπεύθυνη για την δημιουργία και την εφαρμογή μιας στρατηγικής για την κουλτούρα που επικρατεί στις ομάδες της Blizzard, ενώ συγχρόνως καλείται να επιβεβαιώσει πως τα διάφορα τμήματα και οι λειτουργίες τους είναι ευθυγραμμισμένες με τις αρχές αυτές, καθώς και να ανανεώσει τα διαθέσιμα προγράμματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης ταλέντων.

Για την ιστορία, πριν ενταχθεί στο δυναμικό της εταιρίας των Diablo, Overwatch και World of Warcraft, η Martinez εργαζόταν για 14 χρόνια στη Disney, όπου είχε το ρόλο της επικεφαλής του προσωπικού.

Μιλώντας σχετικά, η Martinez τόνισε:

Όταν δημιουργείς ένα περιβάλλον που θέτει ως πρώτη προτεραιότητα τους ανθρώπους και όπου οι ομάδες αισθάνονται πως είναι ασφαλείς, πως εκτιμιούνται οι προσπάθειές τους και πως συνεργάζονται για έναν κοινό σκοπό, όλοι ευδοκιμούν — οι υπάλληλοι, οι παίκτες και η επιχείρηση.

Φυσικά, η κίνηση αυτή δεν είναι τυχαία. Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, από τον περασμένο Ιούλιο έχουν έρθει στα φώτα της δημοσιότητας αμέτρητες σοκαρίστηκες καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης και για τις γενικότερες εργασιακές συνθήκες στην Activision Blizzard. Όλα ξεκίνησαν με μια αγωγή από την Πολιτεία της Καλιφόρνια, η οποία χαρακτήρισε την publishing εταιρία ως «γόνιμο έδαφος για παρενόχληση και διακρίσεις κατά των γυναικών». Μετά την αγωγή, περισσότερα ήρθαν στην επιφάνεια μέσα από ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Wall Street Journal, το οποίο τόνιζε πως ο CEO Bobby Kotick είχε «εδώ και χρόνια» επίγνωση για τα περιστατικά παρενόχλησης και κακομεταχείρισης των εργαζομένων σε πολλά τμήματα της εταιρείας, αλλά επέλεξε να μην ενεργήσει και να κρύψει από το διοικητικό συμβούλιο και τα στελέχη όλα όσα ήξερε.

Έπειτα ακολούθησε ένα μπαράζ εξελίξεων, με αμέτρητες αποχωρήσεις από την Activision και τη Blizzard, ενώ το σκάνδαλο που έριξε σημαντικά την μετοχή της εταιρίας, οδήγησε με τη σειρά του και στην εξαγορά από τη Microsoft που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.