Το Return to Monkey Island θα έχει casual mode και hints για τους γρίφους

Το επιβεβαίωσε ο δημιουργός του
25 Απριλίου 2022 14:53
Το Return to Monkey Island θα έχει casual mode και hints για τους γρίφους

Πριν μερικές εβδομάδες η Devolver Digital ανακοίνωσε και επίσημα πως το Monkey Island θα επιστρέψει με ένα ολοκαίνουργιο κεφάλαιο και τον Ron Gilbert στο τιμόνι της ανάπτυξης. Τώρα, στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν μερικές νέες πληροφορίες που αφορούν το “Return to Monkey Island” (όπως θα ονομάζεται το νέο παιχνίδι) και το “easy mode” που θα ενταχθεί.

Ναι, ο δημιουργός επιβεβαίωσε πως θα υπάρχει ένα είδους easy mode και συγκεκριμένα οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν μερικά “hints”, ώστε να μη χρειάζεται να παρακολουθήσουν κάποιον οδηγό στο ίντερνετ.

Ένα πράγμα που θέλουν πραγματικά οι άνθρωποι στα παιχνίδια σήμερα είναι τα hints. Εάν δεν υπάρχει hint σύστημα σε ένα παιχνίδι, πάνε και ψάχνουν στο ίντερνετ για ένα walkthrough. Υπήρχαν πολλά πράγματα που κάναμε κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του The Secret of Monkey Island, αλλά και του Monkey Island: LeChuck’s Revenge, που δεν σκεφτήκαμε καλά. Τους γρίφους.

Κρύβοντας μία πληροφορία κάπου χωρίς στοιχεία για το πού να τη βρείτε, δε θα λειτουργήσει σήμερα. Έχοντας ένα σύστημα υποδείξεων σημαίνει ότι αν κάνεις ένα δύσκολο και ασαφές γρίφο, οι παίκτες θα πηγαίνουν απλώς και θα διαβάζουν ένα hint.

Ωστόσο, ο Gilbert και ο συνεργάτης του Dave Grossman θα διασφαλίσουν ότι η συμπερίληψη αυτού του νέου συστήματος υποδείξεων δε θα "μειώσει" το gameplay. Αντίθετα, θα έχει νόημα "στη φαντασία" του παιχνιδιού και θα παρέχει στους χρήστες "περισσότερα από μια απλή περιγραφή". Μάλιστα, θα υπάρχει και ένα casual mode όπως είδαμε και στο LeChuck's Revenge.

Αυτό θα είναι για τα άτομα που δεν έχουν παίξει ξανά κάποιο adventure παιχνίδι ή έχουν οικογένειες τώρα και δεν προλαβαίνουν. Έτσι, μπορούν να παίξουν το casual mode, που φέρνει μια λειτουργία που απλοποιεί όλους τους γρίφους. Αυτός είναι ο κύριος τρόπος μας να κάνουμε τους ανθρώπους να παίξουν ένα παιχνίδι point-and-click, αν δεν το έχουν ξανακάνει.

Το "Return to Monkey Island" σχεδιάζεται ως συνέχεια των δύο πρώτων τίτλων, "The Secret of Monkey Island" και "Monkey Island 2: LeChuck's Revenge". Πρόκειται για μια μεγάλη συνεργασία μεταξύ της Devolver Digital -που εκδίδει τον τίτλο, της Lucasfilm Games και της Terrible Toybox.

Το "Return to Monkey Island" θα κυκλοφορήσει εντός του 2022, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε ακόμα τις πλατφόρμες.