Πανικός σε αεροδρόμιο της Βοστώνης εξαιτίας ενός "PlayStation-βόμβα" (ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμανε συναγερμός στην ασφάλεια του αεροδρομίου και κάλεσαν την αντιτρομοκρατική
19 Απριλίου 2022 17:14
Πανικός σε αεροδρόμιο της Βοστώνης εξαιτίας ενός "PlayStation-βόμβα" (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε την Κυριακή στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βοστώνης καθώς προκλήθηκε πανικός όταν ανακαλύφθηκε ένα ύποπτο αντικείμενο στην τσάντα ενός επιβάτη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του The Hill. 

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην ασφάλεια του αεροδρομίου Logan International Airport και κλήθηκε άμεσα η αντιτρομοκρατική για να επιλυθεί του ζητήματος. Την ίδια ώρα είχε ξεκινήσει προληπτικά η εκκένωση του terminal όπου εντοπίστηκε το "ύποπτο αντικείμενο". Κάποιοι επιβάτες όμως, σύμφωνα με το τοπικό μέσο WCVB, δεν ήταν και οι πιο ψύχραιμοι καθώς δεν τους εξήγησαν τον λόγο, με αποτέλεσμα άλλοι να βγούνε ουρλιάζοντας έξω από το terminal και άλλοι να σηκωθούν από τις θέσεις τους εντός των αεροσκαφών. 

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της εκκένωσης: 

Μόνο που το ύποπτο αντικείμενο ήταν μια PlayStation κονσόλα -δεν διευκρινίζεται από καμία πηγή ποια ακριβώς- που βρέθηκε σε "κατάσταση αποσύνθεσης", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπάλληλος της ασφάλειας που το σκάναρε στις ακτίνες Χ. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας της Μασαχουσέτης, Dave Procopio, δήλωσε τα εξής: 

Η κατάσταση στην οποία βρέθηκε η κονσόλα προκάλεσε παραμορφώσεις στην εικόνα που πρόβαλε το μηχάνημα  ακτίνων Χ, κάτι που προξένησε και την ανησυχία του υπαλλήλου. Κατά την έρευνα του αντικειμένου και ύστερα από πολλαπλές σαρώσεις στην περιοχή, οι επιβάτες του Terminal A απομακρύνθηκαν από το σημείο. 

Αν και δεν υπάρχουν φωτογραφίες της PlayStation κονσόλας που βρέθηκε σε τόσο χάλια κατάσταση, δε μπορούμε να τη φανταστούμε καν πως θα ήταν, εφόσον εμφανίστηκε τόσο παραμορφωμένη στις οθόνες του ελέγχου του αεροδρομίου. 

Το συμβάν έληξε μία ώρα αργότερα όταν η αντιτρομοκρατική έδωσε το "ΟΚ" ολοκληρώνοντας τις έρευνές της.