Πώς θα ήταν το Resident Evil 4 ως FPS και με γραφικά του σήμερα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το εξαιρετικό fan made βίντεο
17 Απριλίου 2022 16:37
Πώς θα ήταν το Resident Evil 4 ως FPS και με γραφικά του σήμερα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι φήμες για το Remake του Resident Evil 4 είναι πάρα πολλές τα τελευταία χρόνια, αλλά όπως ξέρετε η Capcom δεν έχει μιλήσει ακόμα γι’ αυτό. Δε γνωρίζουμε αν όντως έχει στα σκαριά -με γραφικά του σήμερα- την περιπέτεια του Leon, όμως, ένας fan είπε να φτιάξει ένα μικρό demo για να μας δείξει πως θα έμοιαζε το 4o κεφάλαιο της σειράς, με τωρινά γραφικά, αλλά ως FPS, σαν τα τελευταία παιχνίδια της σειράς.

Συγκεκριμένα, ο Daniel Siemieniaco, ένας environment artist, έφτιαξε ένα μικρό project-demo για το πως θα ήταν το Resident Evil 4, με γραφικά του σήμερα, μιας και χρησιμοποίησε την Unreal Engine 4. Το βίντεο που θα δείτε και εσείς παρακάτω μάς πηγαίνει στο εμβληματικό Regenerator Lab, ένα αρκετά γνώριμο σημείο του αρχικού παιχνιδιού με τους εμβληματικούς εχθρούς “Regenerators”.

Πρόσφατα, ο ίδιος ο δημιουργός του Resident Evil 4, ο Shinji Mikami, είχε δηλώσει μέσα από μία συνέντευξη πως αν τελικά ισχύουν οι φήμες περί Remake, θα ήθελε η ομάδα που θα το αναλάβει, να βελτιώσει το σενάριο.

Για την ιστορία, το Resident Evil 4 είναι το πιο επιτυχημένο παιχνίδι της Capcom όσον αφορά την αποδοχή από τους κριτικούς, με μέσο όρο 96/100. Από μια αξιοσημείωτη μερίδα παικτών θεωρείται ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών. Ο τίτλος κυκλοφόρησε αρχικά για το GameCube και έφτασε λίγο αργότερα και στο PS2, καθώς και στο Wii το 2007. Το 2011 είδαμε ένα HD remaster για τα PS3, Xbox 360 και PC, ενώ ο τίτλος έφτασε και στο Xbox One και το PS4 το 2016. Το 2019 ήρθε και στο Nintendo Switch. Η Capcom έχει κάνει τόσα ports που έχει φέρει το παιχνίδι μέχρι και στα iOS και Android.

Με τα remakes των Resident Evil 2 και Resident Evil 3 να έχουν γνωρίσει ήδη μεγάλη επιτυχία, οι φήμες και οι διαρροές για το Resident Evil 4 Remake όλο και μεγαλώνουν, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Αν όντως εργάζεται η Capcom πάνω σε αυτό, είναι κάτι που θα το μάθουμε μελλοντικά. Εσείς θέλετε την remake περιπέτεια του Leon S. Kennedy; Πείτε μας στα σχόλια.

Παρακολουθήστε το εν λόγω βίντεο παρακάτω.