Hideo Kojima: Ξεκαθαρίζει τι συμβαίνει με την υπόθεση του PlayStation Studios

Η Kojima Productions είναι ή δεν είναι μέλος των PlayStation Studios τελικά;
15 Απριλίου 2022 08:47
Hideo Kojima: Ξεκαθαρίζει τι συμβαίνει με την υπόθεση του PlayStation Studios

Από χθες τα social media και η gaming κοινότητα του ίντερνετ βρίσκονται σε εγρήγορση προσπαθώντας να καταλάβουν τι συμβαίνει με την υπόθεση της Kojima Productions και του περιβόητου banner των PlayStation Studios που άλλαξε στην επίσημη ιστοσελίδα της. 

Τελικά δεν υφίσταται κάποιο teaser από πλευράς Hideo Kojima περί ένταξης του στούντιό του στην αιγίδα της Sony Interactive Entertainment, με τον ίδιο να σπεύδει στο Twitter του για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Η λιτή δήλωσή του ήταν η εξής: 

Ζητώ συγγνώμη για την παρεξήγηση, αλλά η Kojima Productions ήταν και θα συνεχίσει να είναι ένα ανεξάρτητο στούντιο.

Κάπως έτσι τελειώνουν οι φήμες περί ένταξης της Kojima Productions στο δυναμικό των PlayStation Studios, αφού φαίνεται πως επικράτησε το δεύτερο πιο πιθανό σενάριο: η αλλαγή έγινε για να εκπροσωπεύεται και το XDEV στούντιο, μια ειδική ομάδα των PS Studios η οποία έχει συνεργαστεί τόσο με τη From Software για το Bloodborne όσο και με τη Kojima Productions για το Death Stranding. 

Για την ιστορία η Kojima Productions ιδρύθηκε το 2015 ως ένα ανεξάρτητο στούντιο, το οποίο αρχικά προϋπήρχε σαν ομάδα εντός της Konami, πριν ο Hideo Kojima αποχωρήσει από την εταιρία. Ο μοναδικός τίτλος της είναι το Death Stranding που κυκλοφόρησε αποκλειστικά στo PS4 και -προσφάτως- στο PS5 και το PC.