Το Peridot είναι το νέο παιχνίδι της ομάδας του Pokémon GO με ψηφιακά κατοικίδια

Δείτε το πρώτο trailer
14 Απριλίου 2022 15:50
Το Peridot είναι το νέο παιχνίδι της ομάδας του Pokémon GO με ψηφιακά κατοικίδια

Μετά την τεράστια επιτυχία του Pokémon GO και την όχι και τόσο επιτυχημένη απόπειρα με το Harry Potter: Wizards Unite, η Niantic επιστρέφει με ένα νέο διαφορετικό, αλλά οικείο project, το Peridot.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το νέο παιχνίδι του στούντιο για smartphones δεν εστιάζει αυτή τη φορά στο «να τα πιάσετε όλα». Αντιθέτως, προσκαλεί τους παίκτες να φροντίζουν και να μεγαλώσουν τα δικά τους μοναδικά ψηφιακά πλάσματα, τα οποία θα ονομάζονται Peridots και «θα δίνουν την αίσθηση πως είναι αληθινά».

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το Peridot του κάθε χρήστη θα είναι 100% μοναδικό και 100% δικό του, με ξεχωριστή εμφάνιση, προσωπικότητα, πράγματα που του αρέσουν ή που αντιπαθεί, καθώς και ειδικές δυνατότητες. Οι παίκτες θα μεγαλώνουν Peridots από τη γέννησή τους μέχρι την ενηλικίωση και θα μπορούν να τα εκτρέφουν μαζί με άλλα Peridots σε φωλιές, δημιουργώντας αν θέλουν και πολλές γενιές εικονικών κατοικιδίων, οδηγώντας σε νέες ανακαλύψεις.

Όπως και το Pokémon GO, πρόκειται για ένα παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας. Έτσι, οι παίκτες θα μπορούν να δουν το ψηφιακό κατοικίδιο τριγύρω τους με AR τεχνολογία, ενώ και αυτό θα μπορεί να αναγνωρίζει πτυχές του πραγματικού κόσμου.

Μάλιστα, το παιχνίδι θα δίνει μεγάλη έμφαση στο περπάτημα και στην εξερεύνηση νέων τοποθεσιών στον πραγματικό κόσμο, ενώ και η καθημερινή φροντίδα του Peridot είναι επίσης καθοριστική για την ευτυχία και την επιβίωσή του. Οι παίκτες θα πρέπει να ταΐζουν, να παίζουν και να εκπαιδεύουν τα ψηφιακά τους κατοικίδια, τα οποία θα έχουν και «επιθυμίες».

Το Peridot αναμένεται να κυκλοφορεί για iOS και Android μέσα στον Απρίλιο. Αρχικά θα γίνει διαθέσιμο μόνο σε επιλεγμένες χώρες.