Modder έβαλε ολόκληρη κάρτα γραφικών στο Steam Deck για να παίζει 4K (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι και τόσο…φορητό πλέον
13 Απριλίου 2022 00:46
Modder έβαλε ολόκληρη κάρτα γραφικών στο Steam Deck για να παίζει 4K (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο YouTuber ETA Prime κατάφερε να αναβαθμίσει το Steam Deck του για gaming σε 4K αναλύσεις, χρησιμοποιώντας μια ανεξάρτητη κάρτα γραφικών που προορίζεται για σταθερούς υπολογιστές!

Αναλυτικότερα, ο modder ετοίμασε ένα αναλυτικό βίντεο που εξηγεί τη διαδικασία βήμα προς βήμα. Όπως παρουσιάζει λοιπόν, για να καταφέρει, να χρησιμοποιήσει εξωτερική κάρτα γραφικών, αφαίρεσε από την φορητή κονσόλων τον SSD που βρισκόταν στην Μ.2 θύρα, χρησιμοποιώντας έναν αντάπτορα και τη συγκεκριμένη διεπαφή για να συνδέσει μια Radeon RX 6900 XT κάρτα γραφικών.

Φυσικά, για να ανοίξει η κονσόλα χωρίς αποθηκευτικό μέσο χρειάστηκε να ετοιμάσει μια SD κάρτα με τα Windows 11, ενώ η κάρτα γραφικών συνδέεται με εξωτερικό τροφοδοτικό. Όπως έχετε καταλάβει επομένως, δεν πρόκειται πλέον για φορητή κονσόλα, αλλά σίγουρα το πείραμα έχει ενδιαφέρον.

Με την Radeon RX 6900 XT, λοιπόν, το Deck έτρεξε το The Witcher III σε 4K ανάλυση και Ultra ρυθμίσεις με πάνω από 100 FPS, ενώ το Grand Theft Auto V με Very High ρυθμίσεις στην ίδια υψηλή ανάλυση έτρεχε με περίπου 70 FPS. Αναμενόμενα, σε πολλά σενάρια ο επεξεργαστής του φορητού ήταν το Bottleneck, όπως για παράδειγμα στα Elden Ring και Cyberpunk 2077.

Όπως και να ‘χει, μπορείτε να δείτε εν δράσει το ενδιαφέρον πείραμα του ETA Prime μέσα από τον player που ακολουθεί.

8WEGY6aY8lM