Η Nintendo επεκτείνει τα κεντρικά της στο Κιότο αγοράζοντας οικόπεδο αξίας $40 εκατομμυρίων

Σκοπός της να ενισχύσει την Έρευνα και την Ανάπτυξή της
12 Απριλίου 2022 15:17
Η Nintendo επεκτείνει τα κεντρικά της στο Κιότο αγοράζοντας οικόπεδο αξίας $40 εκατομμυρίων

Η Nintendo πρόκειται να επεκτείνει τα κεντρικά της στην Ιαπωνία με ένα ολοκαίνουργιο κτήριο που θα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη παιχνιδιών.

Συγκεκριμένα, η εταιρία αγόρασε ένα οικόπεδο 10.000 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο θα βρίσκεται δίπλα στα κεντρικά της γραφεία στο Kyoto και σχεδιάζει σε αυτό να κατασκευάσει ένα κέντρο, που θα ονομάζεται απλώς “Corporate Headquarters Development Centre Building No 2”.

Σκοπός της, είναι η ενίσχυση έρευνας και ανάπτυξης παιχνιδιών (R&D) και η ολοκλήρωση του κτηρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2027. Το κτήριο ήταν κάποτε η τοποθεσία του πρώην Εργοστασίου Υποστήριξης του Ιδρύματος και του Κέντρου Πρόληψης Υλικών και Καταστροφών, που ανήκε στην πόλη του Κιότο, με τη Nintendo να πληρώνει $39,8 εκατομμύρια για την απόκτησή του.

Το κόκκινο κτήριο θα είναι το “Corporate Headquarters Development Centre Building No 2”:

Η ιαπωνική εταιρία έχει ήδη συγκεντρώσει τα $40 εκατομμύρια που απαιτούνται για την αγορά αυτής της γης, στην οποία θα χτίσει ένα νέο γραφείο 12 ορόφων και θα επεκτείνει το τμήμα της έρευνας και ανάπτυξής της.

Τον Φεβρουάριο, η Nintendo ανακοίνωσε την εξαγορά του SRD Ltd που τη βοήθησε στην ανάπτυξη πολλών τίτλων, όπως τα Animal Crossing: New Horizons και Zelda: Breath of the Wild και Mario Kart Tour για smartphone.

Tags: