Η Sony επενδύει $1 δισ. στην Epic Games για χάρη του metaverse

Έχουν ένα κοινό φιλόδοξο για το μέλλον της ψηφιακής ψυχαγωγίας
11 Απριλίου 2022 19:16
Η Sony επενδύει $1 δισ. στην Epic Games για χάρη του metaverse

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η Epic Games γνωστοποίησε ότι έλαβε $1 δισεκατομμύριο δολάρια από την Sony ως επένδυση για την ενίσχυση του metaverse πλάνου τους. Έλαβε ακόμη $1 δισ. επένδυση από την Kirkbi, την επενδυτική εταιρία του The Lego Group", με την οποία πρόσφατα σύναψαν συνεργασία για τη δημιουργία ενός φιλικού προς τα παιδιά metaverse. 

O πρόεδρος της Sony πραγματοποίησε την εξής δήλωση στο πλαίσιο της συνεργασίας τους: 

Η Epic συνεχίζει να προσφέρει επαναστατικής εμπειρίες μέσα από μια πλειάδα τεχνολογιών αιχμής που υποστηρίζουν τόσο τους δημιουργούς στον τομέα του gaming όσο και σε όλη την βιομηχανία της ψυχαγωγίας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενισχύουμε την συνεργασία μας για να φέρουμε νέες ψυχαγωγίες εμπειρίες σε όλους ανά τον κόσμο. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό συμπίπτει με τον σκοπό μας να γεμίσουμε τον κόσμο με συναισθήματα, μέσα από την δύναμη της δημιουργίας και της τεχνολογίας. 

Στόχος των τριών εταιρία σύμφωνα με την Epic Games είναι να "δημιουργήσουν νέα είδη κοινωνικής ψυχαγωγίας εξερευνώντας τη σύνδεση μεταξύ του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου". 

Η επένδυση ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο, όπως τονίζει η Epic Games καθώς "υπόκειται σε συνήθης όρους κλεισίματος μιας συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένων και των ρυθμιστικών εγκρίσεων.