Σάλος με τον YouTuber IShowSpeed έπειτα από σεξιστική επίθεση σε παίκτρια του Valorant (ΒΙΝΤΕΟ)

Έφαγε ban σε όλα τα παιχνίδια της Riot Games
07 Απριλίου 2022 10:57
Σάλος με τον YouTuber IShowSpeed έπειτα από σεξιστική επίθεση σε παίκτρια του Valorant (ΒΙΝΤΕΟ)

Viral έχει γίνει στο Twitter τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο από μια ζωντανή μετάδοση του YouTuber IShowSpeed, ο οποίος προέβη σε λεκτική σεξιστική επίθεση απέναντι σε μια παίκτρια στην ομάδα του, κατά διάρκεια ενός Valorant αγώνα.

Το περιστατικό προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις, με πάνω από 112 χιλιάδες σχετικά tweets μέσα σε λίγες ώρες.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου, ο YouTuber είπε φωνάζοντας στην παίκτρια: «Μου μιλάει μια γυναίκα; Κλείσε το παιχνίδι και πήγαινε πλύνε τα πιάτα του άντρα σου».

Δείτε το περιστατικό που έγινε viral με 3 εκατομμύρια views σε λίγες ώρες στο Twitter:

Μάλιστα, η Riot Games πήρε δημόσια θέση, με την producer του παιχνιδιού να δηλώνει:

Αυτό ήταν απαίσιο και ΔΕ θέλουμε καθόλου παίκτες σαν αυτόν στην κοινότητά μας. Προχώρησα σε μόνιμο ban αυτού του παίκτη από το VALORANT, καθώς και απ’ όλα τα άλλα παιχνίδια της Riot Games. Ευχαριστώ που το ανέβασες. Συνεχίστε να ανεβάζετε τέτοια πράγματα και να τα αναφέρετε, ώστε να κάνουμε το VALORANT ασφαλέστερο.

Αμέσως μετά, το περιστατικό συνέχισε να παίρνει διαστάσεις, με τον Keemstar, δημιουργό του DramaAlert YouTube καναλιού, να χαρακτηρίζει το συμβάν ως «trash talking». Η δήλωσή του αμέσως προκάλεσε αντιδράσεις στα social media, με πάνω από 11 χιλιάδες tweets μέσα σε λίγες ώρες. Μεταξύ άλλων και ο πασίγνωστος streamer του Twitch, xQc, πήρε θέση κριτικάροντας έντονα την τοποθέτηση του Keemstar.

Εν τέλει, ο YouTuber ζήτησε δημόσια συγνώμη για την συμπεριφορά του μέσα από ένα βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter, τονίζοντας πως προηγουμένως ο ίδιος του είχε δεχθεί ρατσιστικά σχόλια, αλλά επισήμανε πως ό,τι και αν συνέβη δεν υπάρχει δικαιολογία για τη συμπεριφορά του.