Στο κόκκινο οι μετοχές της Nintendo μετά την καθυστέρηση του Zelda: Breath of the Wild 2

Η ανακοίνωση δεν άρεσε στις αγορές
31 Μαρτίου 2022 12:54
Στο κόκκινο οι μετοχές της Nintendo μετά την καθυστέρηση του Zelda: Breath of the Wild 2

Όπως μεταφέρει το Reuters, οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν θετικά στην ανακοίνωση της Nintendo πως χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την ανάπτυξη του sequel του The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός κολοσσός αποκάλυψε την Τρίτη 29 Μαρτίου πως το Breath of the Wild 2 θα χάσει τελικά το 2022, αφού η κυκλοφορία του μεταφέρθηκε για την άνοιξη του 2023. Αμέσως μετά, οι μετοχές της εταιρίας πήραν την κατηφόρα, με μια κόκκινη βουτιά από τα 66.990 Γιεν Ιαπωνίας στα 61.670 Γιεν Ιαπωνίας. Πριν απ’ αυτό το στραβοπάτημα, οι μετοχές της Nintendo είχαν καταγράψει ετήσια άνοδο 25%.

Παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τα οικονομικά της Nintendo, αφού αν υπήρχε μια χρονιά που η εταιρία είχε το περιθώριο να καθυστερήσει ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, αυτή η χρονιά είναι σίγουρα το 2022. Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε ο CEO της Ιαπωνικής εταιρίας συμβούλων της gaming βιομηχανίας, Kantan Games, το πρόγραμμα της Nintendo για φέτος είναι αρκετά φορτωμένο.

Αν υπάρχει μια χρονιά που η Nintendo μπορεί να αντέξει οικονομικά την καθυστέρηση του Zelda, αυτή η χρονιά είναι φέτος. Το οικονομικό έτος δεν έχει καν ξεκινήσει ακόμα και έχουν απλώσει σε αυτό διάφορες πιθανές blockbuster κυκλοφορίες.

Για την ιστορία, τον Απρίλιο αναμένεται να κυκλοφορήσει το Nintendo Switch Sports, ένα IP που είχε κάνει θραύση στην εποχή του Wii, ενώ το καλοκαίρι καταφθάνει το Splatoon 3, λίγο αργότερα το Σεπτέμβριο αναμένεται το Xenoblade Chronicles 3 και το 2022 θα κλείσει με τη νέα γενιά Pokémon Scarlet & Pokémon Violet.